crustacee | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creol şi/sau cajun (3)

De data aceasta un episod ceva mai scurt, căci structura întregulu articol nu-mi permite o altă împărţire a materialului.

Asemănări între bucătăriile creolă şi cajun
Am amintit în episoadele anterioare de numeroasele şi importantele asemănări dintre bucătăriile creolă şi cajună. Cele două culturi se diferenţiază una de alta, dar se şi suprapun în multe zone. Uneori, diferenţele şi asemănările se află la graniţele acestor zone de suprapunere, formând petice blurate, în care contururile nu mai sunt clare, astfel că nu poţi fi sigur 100% cui aparţine o tehnică de gătit, sau un preparat, şi care este modul creol sau cajun de a-l găti.
(mai mult…)

Citeste tot

Rapid, delicios şi sănătos

Am o veste bună pentru cei care iubesc peştele şi fructele de mare. Nu că de pe blogul meu ar fi lipsit reţete cu aceste alimente (cred că ofer cele mai multe reţete cu creveţi din blogosfera culinară românească), dar am acum ocazia să diversific mult reţetele mele culinare şi să vă stârnesc curiozitatea şi pofta de a găti.
Vă pot acum anunţa că am început o colaborare cu compania „RFamily”, unul dintre cei mai buni importatori de peşte, fructe de mare şi produse din peşte de pe piaţa românească. Veţi putea găsi pe acest blog, de acum înainte, multe reţete simple, delicioase şi sănătoase, gătite cu produsele de la „RFamily”: peşte, icre, crustacee, moluşte, gasteropode etc.

(mai mult…)

Citeste tot

Ce sunt fructele de mare?

Acest termen a început să fie folosit pe scară largă şi la noi abia în ultimii 10-15 ani şi stârneşte încă destule confuzii. Am prieteni care deschid câte o carte de reţele la capitolul numit FRUCTE DE MARE şi se miră că găsesc multe reţete cu… peşte. “Păi, se întreabă ei, unde sunt calmarii şi caracatiţele? De ce găsesc aici o grămadă de peşti?
(mai mult…)

Citeste tot