blog de Gastronomie
Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel. [...]
2 Comentarii
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa [...]
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
4 Comentarii
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]
Cârnaţi Bockwurst Combinaţia de carne de porc şi viţel este „legată”, în această reţeta, cu [...]
10 Comentarii
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc [...]
Cred că deja mulţi dintre dumneavoastră sunt la curent cu fascinaţia pe care o exercită [...]
5 Comentarii
În acest al doilea şi ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Continuu astăzi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua şi ultima sa parte, [...]
3 Comentarii
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
În acest episod, pe scurt, despre influenţele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizaţii ca [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
„Bhoona” este termenul din limbile hindi şi urdu care denumeşte procedeul prin care se gateste [...]
14 Comentarii
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Deşi această zonă cuprinde 16 state [...]
Stilul de gătit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]
Vă propun astăzi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul şi [...]
Astăzi cea de-a doua şi ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în [...]
11 Comentarii
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început să gătesc. Mai întâi m-a atras istoria [...]
Vă prezint astăzi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate [...]
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]
9 Comentarii
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]
13 Comentarii
Iată-ne şi la ultimul episod al serialului dedicat bucătăriei olandeze. Prezumtiv inexistentă, ea dovedeşte că, [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o [...]
Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor, [...]
Ori de câte ori este posibil prefer să-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe lângă [...]
18 Comentarii
Am reuşit să găsesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Ţin minte şi acum momentul când am gustat prima dată mâncare indiană. Eram în Hong [...]
Am tot publicat în blog şi reţete, dar şi articole despre diverse ingrediente specifice bucătăriei [...]
Deunăzi, o colegă de serviciu m-a întrebat dacă bucătăria libaneză este iute. Ştim cu toţii, [...]
15 Comentarii
Spuneam la un moment dat că mix-urile de condimente sunt semnul unei bucătării complexe şi [...]
16 Comentarii
Amestecurile de condimente sunt proprii bucătăriilor rafinate, care s-au perfecţionat prin mii de experimente şi [...]
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor [...]
17 Comentarii
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]