cuptor | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ai comentarii, ai premii! (7)

S-a încheiat şi cea de-a sasea ediţie a concursului „Ai comentarii, ai premii!”. Premiul constând din cartea “The Taste of Africa”, apărută la editura Hermes House revine cititorului nea’mielu.

Felicitări, draga mielule şi, te rog, contactează-mă pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro şi dă-mi coordonatele locului unde doreşti ca premiul să-ţi fie expediat. Sper ca această carte să-ţi placă şi să te foloseşti de ea cât mai mult.
(more…)

Citeste tot

La gatit cu Vita Cook – partea 5

Fritatta
Fritatta gatita cu Vita Cook
Continua seria experimentelor cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie propus pietei romanesti de compania Singer Romania. Iata deci o alta reteta foarte simpla, care se poate prepara rapid, fara mare bataie de cap, caci cuptorul este usor manevrabil, iar ingredientele sunt la indemana oricui.
(more…)

Citeste tot

La gătit cu Vita Cook – partea 1

Cum vă spuneam acum câteva zile, am început o colaborare cu compania Singer Romania, urmând ca eu să vă prezint, cât de obiectiv pot, aparatura lor electro-casnică de bucătărie.
Vita Cook de la Singer
Vreau să încep cu un aparat care are, în opinia mea un potenţial extrem de mare. Este un cuptor cu lămpi de halogen şi curenţi de convecţie, numit Vita Cook. Se găseşte pe piaţă la preţul de 300 lei, preţ pe care eu îl consider mic pentru ceea ce ştie să facă.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre tandoor

Sunt convins că toţi amatorii de bucătărie indiană ar lista puiul tandoori în primele zece preparate preferate. Şi pe bună dreptate, căci este nu doar aromat şi gustor, ci şi deosebit de decorativ. Aceste trei calităţi se datorează parţial amestecului de mirodenii tandoori masala, dar şi modului în care preparatul este gătit. În mod tradiţional se prepară în nişte cuptoare mai deosebite, numite „tandoor”.
(more…)

Citeste tot