Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: curcuma

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]

6 Comentarii

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]

9 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]

6 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]

5 Comentarii

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]

8 Comentarii

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]

8 Comentarii

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]

4 Comentarii

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]

6 Comentarii

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]

12 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]

12 Comentarii

Un concediu noroKOS – partea 4

De-ale sofranului „Ce stie taranu’ la ce e bun sofranu’!” Aceasta expresie cam neeleganta circula [...]

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]

11 Comentarii

Un concediu noroKOS- scurt preview

Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit. [...]

14 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]

14 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre tandoori masala

Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]

12 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]

10 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Pui cu orez dulce-acrisor

Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]

13 Comentarii

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Uluitoarea Cambodgie – partea 5

Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]

Pui Tikka cu sos verde

Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]

13 Comentarii

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul [...]

2 Comentarii

Curry de cartofi

Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]

2 Comentarii

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]

4 Comentarii

Pui tunisian cu orez

Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]

5 Comentarii

Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Vara incepe sa dea semne de oboseala, asa ca [...]

10 Comentarii

Pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment. Pe piata noastra se gaseste in supermarketuri [...]

2 Comentarii

Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii

Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]

10 Comentarii

Curry de pui cu cardamom

Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, [...]

9 Comentarii

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]

2 Comentarii

Orez Basmati cu curcuma

Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia [...]

6 Comentarii

Porc cu coriandru

Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat [...]

18 Comentarii

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]

2 Comentarii

Creveti cu ananas

Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul [...]

8 Comentarii

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]

12 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]

14 Comentarii