blog de Gastronomie
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]
10 Comentarii
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]
2 Comentarii
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine, [...]
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry [...]
Asa-numitele curry-uri thailandeze sunt atat de diverse încat te descumpanesc, te fac sa devii confuz [...]
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]
Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]
Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat [...]
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum [...]
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu [...]
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc [...]
Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat [...]
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco [...]
3 Comentarii
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]
Dupa retetele in care am folosit crema de branza “Ceva fin pufos”, va propun o [...]
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului “curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte, [...]
Sambata care a trecut (26.01.2013) am fost amfitrionul si bucatarul-instructor al primului eveniment gastronomic din [...]
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]
5 Comentarii
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre [...]
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul [...]
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
Acest nou episod al seriei dedicata fauririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si [...]