Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: curry

Curry de naut cu baghar

Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...

6 Comentarii

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie...

14 Comentarii

Cà ri gà – Curry vietnamez de pui cu cartofi dulci

Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul...

10 Comentarii

Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)

Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”....

2 Comentarii

Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)

Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine,...

10 Comentarii

Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti

Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu...

4 Comentarii

Cum se gatesc curry-urile thailandeze (2)

În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry...

14 Comentarii

Cum se gatesc curry-urile thailandeze (1)

Asa-numitele curry-uri thailandeze sunt atat de diverse încat te descumpanesc, te fac sa devii confuz...

2 Comentarii

Salata de castraveti cu arahide

Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura,...

6 Comentarii

Curry de somn cu lapte de cocos

Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de...

4 Comentarii

Curry de porc cu nuca de cocos

Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita,...

6 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...

8 Comentarii

Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine

Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment...

2 Comentarii

Rasfatul de week-end

Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...

8 Comentarii

Carnati cu curry

Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica,...

4 Comentarii

A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014

Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat...

4 Comentarii

Invitatie la o cina thailandeza

Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum...

2 Comentarii

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...

A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013

Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc...

A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013

Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat...

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...

3 Comentarii

A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013

A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate...

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...

6 Comentarii

Pe urmele curry-ului (2)

Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...

3 Comentarii

A fost Zanzibar…

Sambata care a trecut (26.01.2013) am fost amfitrionul si bucatarul-instructor al primului eveniment gastronomic din...

Pe urmele curry-ului (1)

Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...

14 Comentarii

Curry panang de pui cu alune caju

Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...

4 Comentarii

Pui aplatizat la cuptor

Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....

5 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (17)

Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...

4 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...

4 Comentarii

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

La masa cu stramosii – India (13)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...

6 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...

3 Comentarii

La masa cu stramosii – India (5)

Acest nou episod al seriei dedicata fauririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt...

10 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (1)

Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si...

12 Comentarii

Pe scurt despre semintele de pepene

Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în...

16 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...

14 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...

6 Comentarii

Ardei umpluti cu orez

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul este unul...

10 Comentarii

Pudra de Colombo – arome caraibiene

Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...

4 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)

Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...

11 Comentarii

Pe scurt despre rempah

Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...

12 Comentarii

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...

9 Comentarii

Kedgeree cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Kedgeree este un...

10 Comentarii

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...

6 Comentarii

Tilapia cu unt de arahide

Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational....

4 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

Phall – cel mai iute curry din lume

Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda,...

4 Comentarii

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...

8 Comentarii

Tocana de vita cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte...

6 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...

6 Comentarii

Cotlete de porc cu sos auriu

Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca...

12 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...

21 Comentariu