Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: curry
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...
6 Comentarii
Curry de vita cu sambal terasi
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie...
14 Comentarii
Cà ri gà – Curry vietnamez de pui cu cartofi dulci
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul...
10 Comentarii
Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”....
2 Comentarii
Pasta de curry thailandez de jungla (gaeng pa)
Curry-urile de jungla sunt preparate rustice, provenite mai ales din nordul Thailandei. Veti gasi maine,...
10 Comentarii
Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu...
4 Comentarii
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (2)
În aceasta a doua, si ultima, parte a articolului, vor fi analizate componentele unui curry...
14 Comentarii
Cum se gatesc curry-urile thailandeze (1)
Asa-numitele curry-uri thailandeze sunt atat de diverse încat te descumpanesc, te fac sa devii confuz...
2 Comentarii
Salata de castraveti cu arahide
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura,...
6 Comentarii
Curry de somn cu lapte de cocos
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de...
4 Comentarii
Curry de porc cu nuca de cocos
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita,...
6 Comentarii
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...
8 Comentarii
Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine
Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment...
2 Comentarii
Rasfatul de week-end
Asa cum v-am promis acum cateva zile, Costel Clipescu si cu subsemnatul, adica echipa din...
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii
Carnati cu curry
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica,...
4 Comentarii
A fost „Cina thailandeza”, ianuarie 2014
Daca am tinut eu bine socoteala, seara thailandeza a fost evenimentul cu numarul 20 desfasurat...
4 Comentarii
Invitatie la o cina thailandeza
Gata cu vacanta, eu unul am intrat în regim normal de lucru. Iar lucrul, cum...
2 Comentarii
Escala în Caraibe
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc...
A fost "Arome Asiatice", aprilie 2013
Ieri (vineri) seara, de la orele 19:00, în frumosul sediu al companiei Halewood Romania situat...
Castraveti cu crema de branza picanta
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
3 Comentarii
A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate...
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...
6 Comentarii
Pe urmele curry-ului (2)
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului „curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte,...
3 Comentarii
A fost Zanzibar…
Sambata care a trecut (26.01.2013) am fost amfitrionul si bucatarul-instructor al primului eveniment gastronomic din...
Pe urmele curry-ului (1)
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...
14 Comentarii
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...
4 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....
5 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (17)
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (16)
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei...
4 Comentarii
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...
4 Comentarii
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (13)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...
6 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...
3 Comentarii
La masa cu stramosii – India (5)
Acest nou episod al seriei dedicata fauririi culturii culinare din sub-continentul indian descrie pe scurt...
10 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (1)
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si...
12 Comentarii
Pe scurt despre semintele de pepene
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în...
16 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...
6 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...
4 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...
11 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...
9 Comentarii
La masa maharajahului Kumar
Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la...
6 Comentarii
Tilapia cu unt de arahide
Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational....
4 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...
6 Comentarii
Phall – cel mai iute curry din lume
Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda,...
4 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
Cotlete de porc cu sos auriu
Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca...
12 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...
21 Comentariu