Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: curry
Pe scurt despre semintele de pepene
Semintele de pepene fiindca sunt un ingredient pe care am avut ocazia sa-l întalnesc în [...]
16 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele [...]
6 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]
4 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în [...]
11 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]
9 Comentarii
La masa maharajahului Kumar
Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47 Ieri seara am trecut sa mancam la [...]
6 Comentarii
Tilapia cu unt de arahide
Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. [...]
4 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
6 Comentarii
Phall – cel mai iute curry din lume
Mananc destul de iute… chiar într-atat de iute încat am facut oarecare senzatie în Thailanda, [...]
4 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
8 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]
6 Comentarii
Cotlete de porc cu sos auriu
Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca [...]
12 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
8 Comentarii
Curry rosu de pui
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]
18 Comentarii
aug.
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]
10 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]
8 Comentarii
iun.
Balti de creveti cu legume
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
6 Comentarii
mai
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
8 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
Pui cu sos de rosii si curry
Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, [...]
10 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
4 Comentarii
Amestec curry chinezesc
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]
6 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se [...]
10 Comentarii
Curry Malabar de creveti
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Pe scurt despre korma
Fiindca îmi este dor de bucataria indiana, dar nu am apucat sa gatesc nimic nou [...]
13 Comentarii
Curry de peste cu migdale
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei [...]
6 Comentarii
ian.
Salata de iaurt cu legume si curry
Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si [...]
14 Comentarii
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
15 Comentarii
Curry de pipote si inimi de pui
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
12 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 6
Peste cu curry Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, un cuptor a carui [...]
nov.
La gatit cu Vita Cook – partea 2
Piept de pui cu cartofi Asa cum am promis anterior, revin cu noutati despre Vita [...]
13 Comentarii
Joloff cu pui
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]
9 Comentarii