Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: curry
Curry verde de creveti
Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]
8 Comentarii
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]
13 Comentarii
Creveti cu curry
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]
12 Comentarii
“Saveur Faire” episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)
Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”, [...]
2 Comentarii
Pui Negalbro
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
7 Comentarii
Pe scurt despre balti masala
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
12 Comentarii
Curry vietnamez de pui cu cartofi
Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]
15 Comentarii
Lisabona la cald – ziua 4
Asa cum îmi propusesem de ieri, la 9:30 eram deja în Mercado de Ribeiro, singura [...]
2 Comentarii
mart.
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]
10 Comentarii
Curry thailandez de peste
Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul [...]
18 Comentarii
Korma de pui cu fistic
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Patia – Curry de creveti
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
8 Comentarii
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
Sufleu de cascaval cu sunca si curry
Este o reteta simpla, iar preparatul este pufos, usor, foarte gustos si interesant aromat de [...]
Uluitoarea Cambodgie – partea 5
Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]
Pui Tikka cu sos verde
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
8 Comentarii
ian.
Pilau de pui cu legume
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
12 Comentarii
Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3
În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]
8 Comentarii
Curry de cartofi
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
2 Comentarii
Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]
4 Comentarii
Arome noi la Ginger
Ieri, 20 octombrie 2009, a avut loc la restaurantul “Ginger” un eveniment deosebit, asa cum [...]
12 Comentarii
Frigarui de pui cu alune si curry
Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]
7 Comentarii
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)
Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru [...]
2 Comentarii
Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (1)
Acum cativa ani, bucataria thailandeza era relativ necunoscuta. În ultimii zece ani însa, restaurantele thailandeze [...]
2 Comentarii
Curry de pui cu cardamom negru
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
aug.
Curry de pui
Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]
3 Comentarii
Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
8 Comentarii
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
4 Comentarii
Uluitoarea Cambodgie – partea 3
Picnic langa Angkor Wat Raspandirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar calatorind [...]
2 Comentarii
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
2 Comentarii
mai
Curry jamaican de pui cu cartofi
Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica, [...]
2 Comentarii
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]
2 Comentarii
Un Fat-Frumos culinar: Coriandrul (Coriandrum sativum)
Coriandru… un nume melodios, care emana in acelasi timp blandete si barbatie. Sufixul “andru” te [...]
6 Comentarii
Curry – nestemata bucatariei indiene
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]
10 Comentarii
mart.
Curry de legume
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]
2 Comentarii
feb.