Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: curry

Curry verde de creveti

Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]

8 Comentarii

Kroeung – pasta de curry cambodgiana

Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana, [...]

13 Comentarii

Creveti cu curry

Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]

12 Comentarii

“Saveur Faire” episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)

Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”, [...]

2 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Curry vietnamez de pui cu cartofi

Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape [...]

15 Comentarii

Lisabona la cald – ziua 4

Asa cum îmi propusesem de ieri, la 9:30 eram deja în Mercado de Ribeiro, singura [...]

2 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]

10 Comentarii

Curry thailandez de peste

Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul [...]

18 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Amok trei – Curry de peste cambodgian

Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]

Sufleu de cascaval cu sunca si curry

Este o reteta simpla, iar preparatul este pufos, usor, foarte gustos si interesant aromat de [...]

Uluitoarea Cambodgie – partea 5

Şcoala de gatit A venit vremea sa închei povestea calatoriei mele culinare în Cambodgia, mai [...]

Pui Tikka cu sos verde

Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]

13 Comentarii

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]

8 Comentarii

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]

12 Comentarii

Secretul bucatariei cambodgiene – partea 3

În mod traditional cambodgienii mananca la o masa trei sau patru feluri. Fiecare fel individual [...]

8 Comentarii

Curry de cartofi

Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]

2 Comentarii

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]

4 Comentarii

Arome noi la Ginger

Ieri, 20 octombrie 2009, a avut loc la restaurantul “Ginger” un eveniment deosebit, asa cum [...]

12 Comentarii

Curry de creveti cu marar

Aceasta reteta are si varianta video. Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special [...]

4 Comentarii

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]

7 Comentarii

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (2)

Bucataria thailandeza astazi Dupa cum spun însisi thailandezii, mancarea lor poate fi împartita în patru [...]

2 Comentarii

Bucataria thailandeza: arome, gusturi si texturi exceptionale (1)

Acum cativa ani, bucataria thailandeza era relativ necunoscuta. În ultimii zece ani însa, restaurantele thailandeze [...]

2 Comentarii

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]

Curry de pui

Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa [...]

3 Comentarii

Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori

Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]

8 Comentarii

Curry de porc cu cartofi dulci

Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]

4 Comentarii

Uluitoarea Cambodgie – partea 3

Picnic langa Angkor Wat Raspandirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar calatorind [...]

2 Comentarii

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]

2 Comentarii

Curry jamaican de pui cu cartofi

Aceasta reteta simpla dovedeste influenta indirecta a bucatariei indiene. Jamaica a fost mult timp colonie britanica, [...]

2 Comentarii

Curry galben de pui cu morcovi

Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei [...]

2 Comentarii

Un Fat-Frumos culinar: Coriandrul (Coriandrum sativum)

Coriandru… un nume melodios, care emana in acelasi timp blandete si barbatie. Sufixul “andru” te [...]

6 Comentarii

Curry – nestemata bucatariei indiene

Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]

10 Comentarii

Curry de legume

Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]

2 Comentarii