curry | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masa maharajahului Kumar

Agra Palace – Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Ieri seară am trecut să mâncăm la restaurantul cu specific indian Agra Palace. Am amintit cu altă ocazie că l-am cunoscut cu ceva timp în urmă pe Arun Kumar, proprietarul şi bucătarul şef al restaurantului. Îmi plăcuse mâncarea şi mi-am dorit să revin.
Agra Palace
(more…)

Citeste tot

Tilapia cu unt de arahide

Sosul de arahide nu este unul dintre cele mai decorative, dar gustul este absolut senzational. Am mai folosit variante ale sale in retete de provenienta sud-asiatica.
Tilapia cu unt de arahide
Iata insa si o reteta din Congo (una dintre extrem de putinele retete de pe acest blog provenite de pe continentul african – promit pe viitor o mai mare deschidere catre aceasta zona culinara) pe cat de rapida si de simpla, pe atat de aromata si delicioasa.
(more…)

Citeste tot

Phall – cel mai iute curry din lume

Mănânc destul de iute… chiar într-atât de iute încât am făcut oarecare senzaţie în Thailanda, iar cei de acolo nu prea sunt duşi la biserică în privinţa asta. Cel mai iute preparat mâncat de mine vreodată a fost phall. Nu este un preparat asiatic, aşa cum am fi tentaţi să credem. Originea sa este, de fapt, britanică, iar eu l-am gustat prima dată nu altundeva decât în România.
(more…)

Citeste tot

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezeşti conţin ca ingredient cartofii, dulci sau obişnuiţi. În Occident, la restaurante, acestia sunt omisi, iar curry-urile se servesc cu legume gătite în aburi şi orez fiert. Carnea de pui poate fi înlocuită cu orice alt fel de carne roşie, peşte, fructe de mare.
Curry chinezesc de pui
(more…)

Citeste tot