curry | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de faptul ca aveam in congelator un pachet de frunze de curry si am incropit acest curry, preparat cu lapte de cocos. Sa nu va sperie multitudinea ingredientelor, cam asa gatesc indienii. Reteta este insa foarte simpla si cu adevarat deosebita.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre korma

Fiindcă îmi este dor de bucătăria indiană, dar nu am apucat să gătesc nimic nou în ultimul timp, vă “alint” cu un material scurt, dar care sper să conţină informaţii interesante şi, de ce nu?, chiar folositoare.
(more…)

Citeste tot

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si aromat, dar sa va fie si o lene de zile mari? Ce tot intreb eu, normal ca vi se intampla si voua, caci oameni suntem cu totii…
Ei bine, am o reteta pentru astfel de momente. O salata foarte rapida, rusinos de simpla, racoritoare, aromata si gustoasa. O delicatesa obtinuta in doar cateva minute.

(more…)

Citeste tot

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, dar va asigur ca exceleaza la multe capitole. Nu ma refer doar la gustul si aroma deosebite, calitati etalate atat de des de bucataria indiana incat au devenit implicite, ci si la contrastul interesant de texturi: inimile de pui ferme si fragede, cartofii moi si suculenti, pipotele elastice si sosul catifelat.

(more…)

Citeste tot

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre retetele pe care le-am gatit cu ei a fost o reteta africana. Cred ca este prima reteta din Africa “neagra” pe care o public aici, asa ca poate fi socotita, chiar si pentru blogul meu, ca fiind una exotica.

(more…)

Citeste tot