cursuri de gatit | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cursuri de practică și teorie culinară

Foarte multă lume mă întreabă unde ar putea urma cursuri de gătit. Cei care pun această întrebare nu sunt proaspeți absolvenți de liceu în căutarea unei calificări, ci persoane trecute de 25-30 de ani, uneori chiar ceva mai vârstnice, care doresc, pur și simplu, să învețe să gătească preparate interesante, mai corect și mai creativ, cu ingrediente mai deosebite; aceștia nu ţintesc să profeseze ca bucătari, ci doar să poată oferi familiei și prietenilor mese corect alcătuite, cu preparate echilibrate, bine gătite și bine servite.
Cursuri de practica si teorie culinara la GUXT
(mai mult…)

Citeste tot

Curs de practică şi teorie culinară: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasă întâmplător. Am fost abordat de multe persoane care nu gătesc fructe de mare de teamă să nu greşească ceva atunci când le aleg sau când le tratează termic.
De fapt, fructele de mare sunt foarte simplu de gătit, dacă ai la îndemână câteva informaţii utile şi dacă eşti bine sfătuit. După aceea, lucrurile se simplifică mult şi te poţi bucura de ele în multe preparate diferite.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost cursul de practică şi teorie culinară „Măsline şi ulei de măsline”

Primul curs de gătit de la GUXT, cel cu tema „Măsline şi ulei de măsline”, care s-a bucurat de colaborarea cu Băcănia Veche, a luat sfârşit. Cei cinci cursanţi au avut ocazia să deguste câteva tipuri de măsline şi de uleiuri, să prepare condimente ca pesto genovez, pesto roşu şi tapenade, să gătească măsline umplute şi prăjite, şalău cu legume, sos de roşii şi tapenade şi pui puttanesca cu gnocchi.

(mai mult…)

Citeste tot

GUXT – Club de Explorări Culinare

Nu mai ţin minte prea bine cum m-am simţit atunci când am avut prima întâlnire cu o fată. Cred însă că la fel m-am simţit vineri 25 aprilie 2014 când am deschis oficial, împreună cu partenerul meu, Cătălin Andrei, clubul GUXT. Mă simţeam emoţionat, nerăbdător, parcă îmi era teamă ca vreun amănunt, uitat în ultima clipă, să nu strice totul. Eram ca la un examen, dar unul care nu avea să aducă, drept recompensă, vreo notă, fie ea şi 10, ci ceva mult mai bun şi mai frumos.

(mai mult…)

Citeste tot

Bangkok, mon amour – partea 4

Miam-miam!

Nu-mi ascund dragostea si pasiunea pentru bucataria thailandeza. Am cunoscut-o si am indragit-o totusi doar de putin timp. Cand am calatorit prima oara la Bangkok (de fapt, prima oara si in Asia), in februarie 2005, imi amintesc ca eram cam speriat de perspectiva de a manca din bucataria locala.
Bangkok - Cursuri de gatit
Hotelul unde stateam, avea 4 restaurante: unul occidental, unul thailandez, unul chinezesc si unul japonez. In prima zi am mancat la hotel, chestie pe care, dupa aceea, n-am mai repetat-o niciodata, la restaurantul occidental. Mancare foarte buna, dar destul de scumpa. Cred ca nu m-ar fi tinut bugetul sa fac asta zilnic. Am cochetat o clipa cu ideea de a manca la McDonald’s, dar m-am palmuit singur (mental, bineinteles). Cum adica? Zburasem mii de kilometri, eram intr-o tara exotica, cu o cultura deosebita si surprinzatoare, iar eu vroiam sa mananc chestii de care acasa nici nu ma atingeam? Oare ma tampisem?
(mai mult…)

Citeste tot