cuscus | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, brezata apoi in suc de portocale cu ceapa, usturoi si masline si, in final, servita cu cuscus, o garnitura destul de populara in Sicilia.
Pollo all’arancia alla catanese
Preparatul este delicios, cu un sos complex, cu accente dulci, acrisoare, picante si sarate, destul de robust si satios.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata picanta de cuscus cu fructe

Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin de vitamine, antioxidanti si fibre.
Are un gust picant-acrisor-dulce si o aroma mentolata-citrica, foarte racoritoare. Salata aceasta este potrivita ca mic dejun sau cina usoara, ori ca prim fel al unui pranz de vara.
Salata picanta de cuscus cu fructe
(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sunday Grilling” – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminică 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei CampingGrill.ro, la orele 13:00 a început cel de-al patrulea eveniment din seria „Sunday Grilling„. Tema a fost, ca de obicei, gătitul în aer liber, pe grătarele versatile şi performante, fabricate de OutdoorChef şi distribuite de CampingGrill.ro, ilustrat printr-un meniu marocan.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Mangez-vous français?”

Serile de vineri „La mansardă” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenţi un meniu aparţinând bucătăriei franceze, vinuri franţuzeşti de la Gerard Bertrand, din seria „H de L’Hospitalet”, şi câteva poveşti culinare, legate bineînţeles de temă: bucătăria franceză. În această ordine de idei, cei care doresc să afle câte ceva despre impresionanta bucătărie franceză pot găsi aici o succintă istorie a formări şi evoluţiei acesteia.

(mai mult…)

Citeste tot

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. Se poate servi cu succes nu doar in perioadele de post, ci si la mesele la care aveti invitati. Este excelenta ca mic dejun, ca cina usoara si chiar ca pranz, mai ales pe vreme calduroasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre cuşcuş (1)

Cuşcuşul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe ţări, în special în bazinul Mediteranean. Astăzi este un aliment de bază şi în Africa de Vest, Franţa, Spania, Portugalia, în vestul Siciliei, Turcia, Bulgaria, Grecia, Malta, Cipru, părţi din Orientul Mijlociu şi India etc.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2