blog de Gastronomie
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
4 Comentarii
Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor [...]
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sosurile de rosii, [...]
12 Comentarii
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Cheia retetei este [...]
13 Comentarii
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
10 Comentarii
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate [...]
6 Comentarii
Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Iata o reteta simpla, de inspiratie mediteraneana, in care [...]
15 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. O reteta rapida, simpla, cu gust plin si aroma [...]
Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
8 Comentarii
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si [...]
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]
9 Comentarii
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]
Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, [...]
Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din [...]
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
Desi contine multe ingrediente, reteta este foarte simpla si arata spectaculos, plina de culoare. Este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special [...]
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]