deep-fry | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria chineză – tradiţie şi varietate

Este de notorietate faptul că marea majoritate a chinezilor nu numai că adoră să mănânce, dar se şi pricep la bucătărie. Acest lucru se datorează parţial existentei unei vaste literaturi despre mâncare, atât din punct de vedere al tehnicilor şi ingredientelor culinare, cât şi din punct de vedere religios şi medical.
(more…)

Citeste tot

Wok-ul, “tigaia” minune a Asiei

Radu Popovici - lectii culinare Bangkok, decembrie 2008
Wok-ul este un vas de gatit foarte versatil, cu fundul rotunjit, originar din China. Este folosit in special in bucatariile din estul si sud-estul Asiei. Cuvantul „wok” provine din cantoneza. In Indonezia, wok-ul este numit penggorengan, in Malaezia kuali iar in filipineza kawa, sau kawali.
(more…)

Citeste tot

“Deep-fry” pe intelesul tuturor

Toata lumea a mancat cartofi prajiti in ceaun, sau friteuza. Am mancat si eu… uneori am nimerit cartofi inecati in ulei si lipsiti de calitatea pe care ar trebui s-o dea aceasta metoda de a gati: crocant la exterior, fraged in interior. Cartofii, si orice alt aliment mai poate fi gatit prin aceasta metoda, nu se arunca pur si simplu in ceaun, la intamplare. Cei ce procedeaza astfel sunt despartiti de reusita culinara de doar cateva reguli simple, si sper ca randurile de mai jos sa le fie de folos, asa cum mi-au fost si mie.
(more…)

Citeste tot