Delaco | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Un pic de magie la „Cheese & Beer Pairing”

Sunt foarte mulţumit că am început proiectul GUXT. Mi-am creat astfel ocazia să lucrez cu o echipă de adevăraţi profesionişti şi să experimentez cam tot ce îmi trece prin cap, legat de gusturi şi arome. Până la urmă nu fac altceva decât să urmez calea, atât de ambiţios definită de GUXT, care se doreşte a fi un loc unde explorăm domeniul gastronomic.
GUXT - Cheese & Beer Pairing
Dintre explorările culinare nu pot lipsi, bineînţeles, nici cele legate de băuturi, mai ales dacă există posibilitatea de a le asocia cu mâncarea.
(mai mult…)

Citeste tot

Carnati de porc cu cascaval afumat

Cum se apropie Craciunul, iar in jurul meu a inceput sa se vorbeasca numai de jumari, piftie, carnati si sarmale, desi experimentez, parca in ciuda sezonului, cateva sosuri asiatice picante, m-am lasat si eu cuprins un pic de febra bucatelor traditionale.
Radu Popovici - Carnati de porc cu cascaval afumat
Am primit de la Delaco, pentru experimente, cateva rotite de cascaval afumat, asa ca am incercat sa imbin preparatele raditionale de Craciun, cu unul dintre cascavalurile al carui raport pret-calitate este unul foarte bun.
Adausul de branzeturi la umplutura carnatlor nu se intalneste prea des, dar nici foarte rar. Reteta pe care o propun mai jos este una inspirata dupa reteta carnatilor italienesti Cotechino.
(mai mult…)

Citeste tot

Cotlete de porc caramelizate si gratinate

Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort pe care vi-l cere este sa radeti usturoiul si cascavalul.
Radu Popovici - Cotlete de porc caramelizate si gratinate
Nu folositi un unt ieftin, ci unul cu 82% grasime. Da un gust excelent si actioneaza aici ca un transportor si integrator de gusturi si arome. Datorita lui veti obtine un sos delicios direct din tava in care se gateste carnea.
(mai mult…)

Citeste tot

Prajele de pui cu Grana Padano

Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din bucatele de ingrediente asezonate, amestecate cu faina de naut(uneori si cu faina grau, orez etc.) si apoi prajite in grasime incinsa.
Eu prefer sa numesc “prajele” bucatile astfel gatite, si asta fiindca nu am alt nume la indemana, in limba noastra.
Prajele de pui cu Grana Padano
Am folosit un amestec de piept de pui, branza Grana Padano de la Delaco, amidon si multe arome. De fapt, aceasta reteta se doreste a fi pentru dvs. doar un punct de plecare, caci puteti improviza dupa cum simtiti.
(mai mult…)

Citeste tot

Ossobuco alla milanese

Aceasta este reteta cu nr. 900 de pe blog. Nu stiu daca lucrurile se puteau nimeri mai bine decat ca numarul acesta aproape rotund sa fie legat de o reteta clasica, foarte gustoasa. Este posibil ca poza pe care am postat-o sa nu fie cea mai buna alegere, dar preparatul in sine este prodigios. Plin de gust, aromat, robust si satios, iti merge la inima, cum se spune; chiar daca este un pic laborios, la sfarsit, atunci cand farfuriile sunt goale, iti dai seama ca a meritat efortul.
Reteta este un exemplu de cum se poate transforma o bucata de carne ieftina, pe langa care ai trece, poate, indiferent, intr-un preparat culinar de mare clasa.

Ossobuco, in italiana “gaura osului”, este o bucata de rasol de vitel, de obicei de circa 350 g si cu o grosime de minim 3-4 cm. Este vorba despre o cantitate suficienta de carne inconjurand o bucata de os plina de maduva.
Ossobuco alla milanese
Traditional, un ossobuco alla milanese se asezoneaza in final cu gremolata (amestec de patrunjel, usturoi si coaja rasa de lamaie) si se serveste cu risotto alla milanese. Multi italieni afirma ca fara gremolata nu exista ossobuco, ci doar un rasol de vitel brezat.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum degustăm brânzeturile

Îmi plac mult degustările; de orice fel. Mă ajută să descopăr alimente noi şi să le asociez în diferite feluri; mă ajută să explorez noi gusturi şi noi arome. Cred că prima degustare la care am participat, în mod neaşteptat, a fost acum 10 ani, în Creta, în piaţa din Rethymno, unde o australiancă, stabilită în insulă cu câţiva ani în urmă, mi-a oferit spre degustare mai multe uleiuri de măsline extra virgine. Am fost foarte plăcut surprins, pe atunci auzisem, fără să particip la vreuna dintre ele, doar de degustări de vin.

(mai mult…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand unde preparatul este gratinat. Am un cuptor cu convectie nou, si imi place teribil sa exersez la el.
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Reteta de fata este una potrivita ca gustare satioasa, sau, insotita de o garnitura (sa zicem bulgur, cuscus sau orez fiert), chiar ca fel principal. Contine ingrediente pline de gust, cum sunt cascavalul si baconul, completate cu arome de nucsoara si piper.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 6
1 2 3 4 5 6