doenjang | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fotografii de pe papamond (31)

Vă propun astăzi o foarte rapidă incursiune în bucătăria coreeană, prezentându-vă în doua fotografii şi câteva fraze una dintre cele mai cunoscute metode de gătit, reprezentativă pentru cultura culinară coreeană: aşa-numitul grătar coreean.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre doenjang

În ultimele săptămâni v-am povestit despre câteva condimente specifice bucătăriei coreene: ssamjang şi kochujang. Astăzi aduc în discuţie un alt ingredient căruia arta culinară coreeană îi datorează enorm: doenjang.
“Doenjang” este o pastă de fasole soia fermentată. În coreeană “doen” înseamnă “gros”, iar “jang” înseamnă “sos gros”, sau “pastă”. Doenjang înseamnă, deci, “pastă groasă”.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre kochujang

Kochujang - sursa foto: http://blog.daum.net
Bucătăria coreeană este una dintre bucătăriile puţin cunoscute la noi, deşi este socotită a fi printre cele mai sănătoase. Cu alte cuvinte, cum mi-a spus cineva pe FaceBook, este în „trend”. În fine, pentru mine asta nu are nicio importanţă, pe acest blog toate bucătăriile asiatice au fost mereu în centrul atenţiei. Pentru cei curioşi, câteva amănunte despre această cultură gastronomică se pot găsi aici.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria coreeană – partea 2

Unul dintre evenimentele care au revoluţionat bucătăria coreeană a fost introducerea ardeiului iute, în secolul XVI. În 1592 şi 1597, japonezii au invadat Coreea, dar au fost în cele din urmă învinşi cu ajutor din partea Chinei. Preoţii catolici din Portugalia, care însoţeau trupele japoneze, au adus cu ei ardei iuţi şi seminţe, preluate de la spanioli, care le-au adus din America.
(mai mult…)

Citeste tot