dorada | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova, pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu. Iata, in avanpremiera, un alt preparat care, nu ne indoim, va avea succes.
Reteta este simpla si rapida, asa cum trebuie sa fie la un restaurant care nu-si lasa clientii sa astepte, si delicioasa, plina de gust si de aroma. Pesto-ul preparat pe loc si uleiul de masline extra virgin de buna calitate completeaza pestele gatit perefect, fraged si echilibrat condimentat.

(mai mult…)

Citeste tot

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura.


(mai mult…)

Citeste tot

Dorada cu fenicul

Iarna in Bucuresti este un anotimp trist si murdar; ma face constant sa-mi doresc sa fiu in alta parte. Calatoresc deci in imaginatie, pe meleaguri insorite, pline de arome si de lumina. Adesea folosesc ca vehicol cate un preparat mai deosebit, asa cum este cel pe care vi-l propun astazi.

(mai mult…)

Citeste tot

Dorada cu sos de rodie

Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe care il consider deosebit. Gustul acrisor este reputat a merge bine cu pestele, mai ales cu cel numiti “uleios”, adica ceva mai grasut.

Nu este si cazul doradei, un peste slab si deosebit de gustos, dar alaturarea fructelor acrisoare cu el este absolut delicioasa.
Atat cat ma duce pe mine capul indraznesc sa afirm ca aceasta este una dintre retetele care pot fi considerate sanatoase chiar si de catre nutritionistii cei mai carcotasi. In plus arata bine, iar aroma si gustul sunt de nota maxima.
(mai mult…)

Citeste tot