dovleac | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un pic surprinzator pentru noi, caci bucataria romaneasca foloseste dovleacul neasteptat si nedrept de rar.

Combinatia de lapte de cocos si asezonatori picanti pune bine in valoare dulceata naturala a dovleacului.
(mai mult…)

Citeste tot

Cină de toamnă

Nu mai este mult până ce această frumoasă toamnă îşi va lua rămas bun de la noi, în mod definitiv. Vreau să ne despărţim de ea printr-un eveniment gastronomic care va combina câteva preparate culinare interesante, gătite cu ingrediente de sezon, cu două vinuri de bună calitate oferite de Halewood Wines: Rhea Viognier 2011 şi Kronos Pinot Noir.

(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria mexicană într-o singură tortilla – partea 1

Cred că bucătăria mexicană este una dintre cele 10-15 bucătării importante ale lumii. Bogăţia de ingrediente, influenţele culturale numeroase suferite de-a lungul istoriei şi diversitatea bucătăriilor regionale îi dau un caracter aparte. Am încercat în acest articol o trecere succintă în revistă, şi când spun succintă, înseamnă chiar foarte pe scurt.
Mic dejun mexican - sursa foto: dreamstime.com
Subiectul este extrem de complex, şi doar discuţia despre ardeii iuţi mexicani şi celebrele tortille ar fi necesitat, probabil, două cărţi separate. Am preferat să le las deoparte deocamdată, mai ales că cei mai mulţi dintre ardei şi masa harina (făina specială de porumb din care se prepară cele mai multe tortille) sunt extrem de greu de procurat în România. Promit să revin asupra lor, căci aceste ingrediente sunt, fiecare, un univers în sine.
(mai mult…)

Citeste tot