dovlecei | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, foarte gustos. De aceea este asortat cu ingrediente cu gust ne-pronuntat, gatite in asa fel incat sa puna sosul in valoare, nu sa-l acopere.
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Aceasta reteta a fost preparata la cursurile de practica si teorie culinara desfasurate la GUXT.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un singur vas, facand parte din categoria numita „one pot”. Puteti folosi fie o cratita potrivita ca dimensiune, fie o caserola rezistenta.

Preparatul este satios si destul de robust, echilibrat ca nutrienti. Proteinele din carne si branza sunt alaturate unei mari cantitati de legume diferite, frumos colorate. Este o mancare rustica si simpla, dar plina de gust.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici fierbinte si nici rece, ci la temperatura camerei. Atunci are cel mai bun gust, iar aromele proaspete de busuioc si menta se simt cel mai bine.
Se poate servi ca gustare, in cadrul unui pranz, sau ca salata de insotire pentru un fel principal; salata aceasta este potrivita si ca o cina usoara.

(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si fructe exotice. Este vorba despre o piata de alimente din orasul Kota Bharu, capitala statului Kelantan din Malaezia.

Puteti observa varietatea de produse, dintre care se remarca: limete, limete kafru, lemongrass, galangal, cateva feluri de vinete, fasole lunga, castraveti, rosii, 2-3 feluri de dovlecei, ardei grasi, ardei iuti, tamarin, pasta de creveti, bame, morcovi, galangal mic, ciorchini de piper verde, conopida si alte cateva produse pe care nu le pot identifica.

Citeste tot