Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: drojdie
Berile stil Kellerbier, Zoiglbier, Zwickelbier
În traducere, “kellerbier” înseamna “bere de pivnita”, cu referire la perioada de maturare la rece, [...]
mai
Berile stil “malt wine” si ”old ale”
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]
mart.
Berile stil “Belgian Pale Ale”
Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret [...]
Berile stil “altbier”
Altbier – Beri traditionale germane Altbier este una dintre berile traditionale germane; are culoarea cuprului, [...]
ian.
Berile stil Pilsner (1)
De cand am deschis micul meu restaurant, mi-am dat seama ca publicul larg este mai [...]
4 Comentarii
dec.
Berile stil British Bitter
Berea în stil bitter este, dupa multi, berea nationala a englezilor. Fiecare berarie din Anglia [...]
sept.
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
2 Comentarii
iul.
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Astazi am placerea de a va prezenta una dintre berile mele preferate. Cred ca a [...]
6 Comentarii
mart.
Cum se face berea
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]
4 Comentarii
feb.
ABCD-ul berii (1)
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar [...]
6 Comentarii
feb.
Chestie de imagine
De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]
4 Comentarii
ian.
Pe urmele berii – partea 2
Era crestina Dupa rezerva cu care o tratau grecii si romanii, berea a cunoscut o [...]
18 Comentarii
Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si [...]
4 Comentarii