Egipt | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gătitului în vechiul Egipt. Eu, unul, am aflat multe lucruri noi adunând, sistematizând şi traducând acest material şi sper că şi pentru dvs. a fost interesant.
Partea 3 din ciclul „La masă cu strămoşii” se va referi la vechea civilizaţie chineză şi va începe peste câteva zile. Până atunci, lectură plăcută astăzi!
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale
Ţăranii şi muncitorii se hrăneau în special cu bere, ceapă şi pâine nedospită, dar nu de puţine ori căpătau suplimente în multele zile în care templele organizau sacrificii, sau în care se ţineau festivaluri. Atunci căpătau gratuit carne, fructe, pâine dospită şi alte alimente neincluse în dieta lor zilnică.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (1)

Ştiu că am promis că în cadrul acestei serii de articole va urma, după civilizaţia mesopotamiană, cea chineză, dar încă nu am descoperit cel mai bun mod de a o aborda. Cea egipteană a ieşit mult mai uşor din condei, aşa că vă voi ruga să acceptaţi să ne ocupăm mai întâi de ea. Întârzierea aceasta sper că va fi doar în avantajul materialului dedicat bucătăriei chineze, căci îmi va permite să-l gândesc mai mult timp.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe urmele sării – partea 1

Este incredibil cât de important poate fi un lucru simplu şi banal, ca sarea, şi ce influenţă covârşitoare a avut asupra dezvoltării societăţii omeneşti. O folosim zilnic şi ne-am obişnuit atât de mult cu ea încât a alunecat în banalitate; ca apa caldă, ca pantofii, ca televizorul. Şi totuşi…
(mai mult…)

Citeste tot