en papillote | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Aburirea pe înţelesul tuturor

Tehnica gătitului în aburi este folosită în multe culturi, dar este cunoscută mai ales pentru popularitatea de care se bucură în bucătăria chinezească şi în cele influenţate puternic de aceasta. În Europa nu este atât de populară, deşi în ultimul timp a început să fie mai des folosită, datorită versatilităţii sale şi a numeroaselor avantaje nutriţionale.
Preparatele aburite sunt socotite, pe nedrept, a fi fără gust şi neatractive; există câteva moduri de a demonstra că gătitul în aburi poate oferi rezultate delicioase, cu foarte puţin efort, atât timp cât ingredientele sunt proaspete şi de calitate.
(mai mult…)

Citeste tot

Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti

Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor experimente pe care le-am facut de curand. Desi modul in care le-am gatit este ceva mai lung ca timp decat metoda traditionala, are avantajul de a gati atat pastele cat si crevetii impreuna, de a fi mai curata, mai comoda si, de ce nu?, mai interesanta prin insusi ineditul ei.

(mai mult…)

Citeste tot