eveniment culinar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

GUXT vă propune, la prânzul de duminică, mult sparanghel

Sparanghelul, numit şi „leguma regilor”, este socotit de mulţi o delicatesă. Bucătării rafinate, în special cea franceză, îl folosesc în multe preparate care pun în evidenţă gustul său delicat.

M-am gândit să vă invit, din nou, duminică 18 mai, orele 13:00, la o explorare culinară care să evidenţieze versatilitatea acestui aliment, modul în care se găteşte şi căi de a-l combina cu alte legume, cu sosuri şi carne.
(mai mult…)

Citeste tot

Eveniment „Fun & Grill” – 31 august 2013

Vara se cam apropie de sfârşit, concediile aşijderea. Este timpul să ne reapucăm de grătare la Casa „Mara” din Slănic-Prahova. Vremea se anunţă frumoasă, iar eu vă aştept, în frumoasa curte de 2000 mp, cu grătarele încinse, cu multă verdeaţă şi flori, cu băncuţe, leagăne şi, vedetele incontestabile, cele 5 căpriţe pitice care au făcut în ltimul timp deliciul vizitatorilor.

(mai mult…)

Citeste tot

Vineri “la Mansardă”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013

Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansardă”, la deja obişnuita adresă din strada Paris, nr. 7A, care găzduieşte elegantul sediu din Bucureşti al Cramelor Halewood, continuă pe data de 12 aprilie, tot la orele 19:00, cu o nouă cină relaxantă şi deosebită.

De data aceasta, tema este „Fructe de mare”, iar bucatele vor fi stropite cu vinuri albe şi rosé, din gama Single Vineyard Selection: Sauvignon Blanc, Scurta Viognier Tămâioasă şi Scurta Pinot Noir Rosé.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Mangez-vous français?”

Serile de vineri „La mansardă” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenţi un meniu aparţinând bucătăriei franceze, vinuri franţuzeşti de la Gerard Bertrand, din seria „H de L’Hospitalet”, şi câteva poveşti culinare, legate bineînţeles de temă: bucătăria franceză. În această ordine de idei, cei care doresc să afle câte ceva despre impresionanta bucătărie franceză pot găsi aici o succintă istorie a formări şi evoluţiei acesteia.

(mai mult…)

Citeste tot

Chocolat

Afirmam ieri, într-un articol care cu care am încercat să marchez cei patru ani de existenţă a acestui blog, faptul că 2013 ar putea fi, pentru mine, un an al evenimentelor gastronomice. Iată că am, deja, plăcerea să vă anunţ primul dintre ele.

Voi prezenta şi voi găti, alături de Rachel Sargent şi Richard Fox, de Ziua Îndrăgostiţilor, un eveniment culinar concretizat într-o cină diferită de obişnuitele ieşiri la restaurant împreună cu cel drag. Cei care sunt tentaţi sa incerce lucruri noi, au acum ocazia să cineze într-un mic grup de persoane interesante şi să participe la o seară a cărei temă este „Ciocolata”, probabil singurul aliment care nu displace nimănui, ales de unii, poate pe bună dreptate, ca simbol al dragostei. Bucatele se prepară în faţa oaspeţilor şi sunt însoţite de câteva vinuri excelente.

Nu vreau să vă spun mai multe lucruri, căci într-o astfel de zi surprizele sunt binevenite. reţineţi doar atât: joi 14 februarie 2013, orele 19:00, în str. Londra nr. 5, contribuţie 150 lei/persoană.

Citeste tot

A fost „Sarea în bucate”, februarie 2013

Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, la primul eveniment culinar de la Casa „Mara” din Slănic-Prahova, am avut parte de nămeţi de doi metri înălţime şi de ninsoare (îmi vine să apun că „ningea ca în poveşti”, deşi nu-mi aduc aminte de vreo poveste de-a noastră în care să ningă), sâmbătă şi duminică 2-3 februarie 2013 vremea a fost plăcută, relativ călduroasă pentru această perioadă, fără zăpadă, ba chiar am avut parte şi de soare.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sarea în bucate”, decembrie 2012

Iată că a avut loc cel de-al optulea şi ultimul eveniment culinar din anul acesta susţinut la Casa „Mara” sin Slănic-Prahova. Desfăşurat de ziua naţională a României, „Sarea în bucate” a dorit să fie nu doar un omagiu adus mâncării tradiţionale româneşti de bună calitate, ci şi o avanpremieră la mesele festive care ne vor încânta de Crăciun şi Revelion.

(mai mult…)

Citeste tot

Eveniment culinar „Sarea în bucate”

Dragii mei, am plăcerea să vă anunţ un nou eveniment culinar susţinut la Casa „Mara”, din Slănic-Prahova, în zilele de 1 şi 2 decembrie 2012. Fiind vorba de data aceasta de Ziua Naţională a României şi de apropierea sărbătorilor de sfârşit de an, m-am gândit să vă ofer un nou format de eveniment, diferit de toate celelalte susţinute de mine anterior.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2