Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: faina
Chec de iaurt
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are [...]
oct.
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
mart.
Roti jala – Clatite malaeziene dantelate
Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]
5 Comentarii
nov.
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
8 Comentarii
oct.
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
2 Comentarii
sept.
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
aug.
Pe scurt despre originea pastelor (1)
Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se [...]
2 Comentarii
Cum se fac clatitele
Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]
7 Comentarii
feb.
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Cum se prepara rantasul
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare [...]
4 Comentarii
mai
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
4 Comentarii
Pe urmele mamaligii (2)
În acest episod voi continua scurta istorie a mamaligii, punand accent pe epoca Imperiului Roman [...]
8 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
2 Comentarii
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
4 Comentarii
Pui Kiev
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]
Creveti cu sos de ciocolata
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]
11 Comentarii
iun.
Pui crocant cu ananas
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]
mai
Coq au vin
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
mai
Chowder cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine [...]
14 Comentarii
apr.
Tilapia cu sparanghel si busuioc
Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine, [...]
4 Comentarii
dec.
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Chiftelute dulci-iuti
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]
7 Comentarii
oct.
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]
10 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
16 Comentarii
Cum se gateste într-un sat indian
Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este [...]
Chec cu fructe confiate si migdale
Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]
17 Comentarii
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]
15 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]
9 Comentarii
Gulab jamun
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]
17 Comentarii
nov.
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt [...]
17 Comentarii
Jambalaya cu pui si creveti
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
11 Comentarii
iul.
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
6 Comentarii
- 1
- 2