blog de Gastronomie
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are [...]
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]
5 Comentarii
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
8 Comentarii
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
2 Comentarii
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]
13 Comentarii
Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se [...]
Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]
7 Comentarii
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare [...]
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
În acest episod voi continua scurta istorie a mamaligii, punand accent pe epoca Imperiului Roman [...]
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pieptul de rata [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Lamaia si mararul [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit [...]
Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine, [...]
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin asezonare si datorita sosului picant, [...]
16 Comentarii
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]
Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]
Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]
17 Comentarii
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]
15 Comentarii
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]
9 Comentarii
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt [...]
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
6 Comentarii