Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: faina

Chec de iaurt

Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are [...]

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]

Roti jala – Clatite malaeziene dantelate

Clatite malaeziene dantelate – Roti jala Roti jala sunt un preparat malaezian traditional, al carui [...]

5 Comentarii

Cucur udang – “Prajele” de creveti

Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]

8 Comentarii

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]

2 Comentarii

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre originea pastelor (1)

Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se [...]

2 Comentarii

Cum se fac clatitele

Clatite – cum sa le preparam cu succes Clatitele se prepara în tigai cu laturi [...]

7 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]

4 Comentarii

Pui cu sos de vin si ciupercute

Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]

Cum se prepara rantasul

Rantasul – cum se face, de cate feluri este? Rantasul este un agent de îngrosare [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]

4 Comentarii

Pe urmele mamaligii (2)

În acest episod voi continua scurta istorie a mamaligii, punand accent pe epoca Imperiului Roman [...]

8 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]

2 Comentarii

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]

12 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]

4 Comentarii

Pui Kiev

Acest preparat a fost considerat a avea origine ucraineana, din cauza denumirii sale, care face [...]

Creveti cu sos de ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]

11 Comentarii

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin” [...]

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine [...]

14 Comentarii

Ficatei de pui cu cartofi si sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

7 Comentarii

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pieptul de rata [...]

4 Comentarii

Piept de pui cu lamaie si marar

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Lamaia si mararul [...]

12 Comentarii

Piept de pui cu sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit [...]

14 Comentarii

Tilapia cu sparanghel si busuioc

Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine, [...]

4 Comentarii

Pui cu paste si ciupercute

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

14 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]

7 Comentarii

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]

10 Comentarii

Pui de cafea

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin asezonare si datorita sosului picant, [...]

16 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]

16 Comentarii

Telina gratinata

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea [...]

2 Comentarii

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]

14 Comentarii

Ineluse de pui

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]

12 Comentarii

Cum se gateste într-un sat indian

Bucatarie …prin India Nu am ajuns înca în India, desi visez adesea s-o fac. Este [...]

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]

8 Comentarii

Chec cu fructe confiate si migdale

Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]

17 Comentarii

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]

15 Comentarii

Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie

Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]

9 Comentarii

Gulab jamun

Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]

17 Comentarii

Banane prajite

Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt [...]

17 Comentarii

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]

11 Comentarii

Peste in crusta de nuca de cocos

Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]

6 Comentarii