farfurii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Montarea preparatelor (2)

Pregătirea pentru montaj
Sunt importante 4 aspecte:
– spaţiul de lucru trebuie să fie organizat şi curat
– se pun la îndemână toate ustensilele potrivite pentru transferarea alimentelor pe farfurie: spatule, cleşti, linguri. Lingurile de lemn sunt adesea prea mari, iar forma lor nu este net delimitată; îm plus, pot fi aderente, ceea ce duce la un montaj stângaci.
– se pune la îndemână un prosop curat, cu care farfuria să poată fi ştearsă pe ambele feţe
– temperatura farfuriilor este foarte importantă
(mai mult…)

Citeste tot

Montarea preparatelor (1)

Orice preparat implică eforturi, începând cu alegerea ingredientelor, pregătirea şi gătirea lor. Dat fiind că mâncarea este percepută de toate simţurile, aceeaşi cantitate de efort, imaginaţie şi creativitate trebuie investită şi în montarea şi prezentarea lor.
Bucătarii profesionişti chiar obişnuiesc să schiţeze pe hârtie modul în care va arăta următoarea lor reţetă. Atunci când acesteia îi vine rândul să fie aşezată pe farfurie, o vor face fără nicio ezitare.
(mai mult…)

Citeste tot