fasole neagra | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Alb pe negru

In Spania aceasta reteta se gateste in timpul sarbatorii “Moyos e Cristianos” (adica mauri si crestini) care comemoreaza recucerirea Spaniei de sub stapanirea maura.

Preparatul este foarte colorat si decorativ, gustos si foarte satios; contine combinatia de orez cu fasole si citrice (adica proteine, carbohidrati cu amidon, fibre, vitamine si minerale), care il echilibreaza nutritional.
(mai mult…)

Citeste tot

Tofu – made in China

Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat prin coagularea laptelui de soia si prin presarea branzei rezultate in blocuri de diferite forme.
Tofu este originar din China antica, dar nu se cunosc multe lucruri despre originea si metodele sale initiale de productie.
Tofu
Tofu a fost apoi introdus in Coreea, apoi in Japonia (in secolul al VIII-lea). S-a mai raspandit si in alte parti din Asia de Sud-Est, similar raspandirii budismului.
(mai mult…)

Citeste tot