fasole verde | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. Desi fata de termenul nostru generic “mancare” am sentimente contradictorii (cand ma enerveaza, fiindca nu mi se pare indeajuns de descriptiv, cand imi place, caci cuprinde in doar 7 litere orice preparat posibil, cu conditia sa aiba ceva sos), atunci cand il aud ma gandesc la bucataria de acasa, din copilarie. In care, de altfel, calcam cat mai rar posibil.

Ei bine, mancarea de astazi este una pe stilul meu: simpla, bine asezonata, cu sos, gustoasa si hranitoare. Este, in acelasi timp, usoara si satioasa. Este foarte potrivita ca fel principal la masa de pranz, mai ales daca vremea nu este foarte calduroasa. Ziua de astazi pare potrivita, asa ca, spor la gatit!
(more…)

Citeste tot

Salata de fasole verde cu branza si nuca

Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor, din crema de branza, lamaie si ulei de masline, si un topping de nuca crocanta.

Reteta este rapida si satioasa si va ofera o o serie de nutrienti folositori: vitamina C, beta-caroten, licopen, proteine, fibre, acizi grasi omega-3, calciu si alte minerale.
(more…)

Citeste tot

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi (probabil originari din zona Taishan, apartinand provinciei Canton), in momentul cand un restaurant chinezesc a ramas in pana de “materie prima”, iar bucatarul a fost nevoit sa improvizeze folosind resturi.

(more…)

Citeste tot

Amok trei – Curry de peste cambodgian

Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca boală mintală tropicala, provocată de abuzul de stupefiante, excitante etc.) este preparatul national cambodgian. Amok-ul este in acelasi timp si un curry, adica un membru al grupei de preparate extrem de iubite in toata Asia de sud si de sud-est.

(more…)

Citeste tot