Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fasole
La masa cu stramosii – Maya (2)
Porumbul, cel mai important aliment pentru azteci, era secondat de dovleci, fasole si ardei iuti....
4 Comentarii
Cum se gatesc leguminoasele uscate
Legumele uscate – cum le gatim? Fasolea, mazarea, nautul, bobii si lintea, cunoscute si ca...
8 Comentarii
Pe scurt despre rehidratarea alimentelor uscate
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 2
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata...
18 Comentarii
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se...
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)
Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul,...
4 Comentarii
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de...
5 Comentarii
Hidratarea pe întelesul tuturor
Am stat mult pe ganduri încercand sa gasesc cea mai potrivita denumire pentru aceasta operatie...
17 Comentarii
Lisabona la cald – zilele 5 si 6
Portugalia începe sa-mi placa mult de tot. Marti, 23.03.2010, a fost cea mai reusita zi...
8 Comentarii
Risotto cu mazare si fasole
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa,...
4 Comentarii
Chiar sunt norocos…
Nu cred ca sunt un plangacios si nici o persoana pesimista, dar ma surprind adesea...
27 Comentariu
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu...
6 Comentarii
Pe scurt despre leguminoase – partea 1: FASOLEA
Voi descrie doar cateva dintre leguminoase, si anume cele care se consuma sub forma de...
12 Comentarii