fast-food | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Despre prostituția culinară

În zilele lucrătoare timpul pentru masa de prânz este, aproape pentru toți, destul de limitat. Nu sunt numeroși cei care au la dispoziție mai mult de o oră. Mulți dau fuga la un “împinge tava“, la un fast-food sau la un restaurant cu ofertă specială, de tip “prânzul zilei“; alții își comandă pizza, șaorma, mâncare “chinezească“ sau ceva asemănător și se hrănesc, nu rareori, chiar la locul de muncă, în fața monitorului.
(mai mult…)

Citeste tot

Despre un anume fel de prostie

Am avut cu toţii momente, în viaţă, când ne-am pocnit cu palma în frunte şi ne-am zis: „Măi, da prost mai sunt!” Era gestul unei revelaţii. Prostia era acolo, în faţa noastră, doar că nu am vazut-o de la început. A trebuit să ne-o arate cineva, sau să o descoperim singuri.
Fecem acest gest în urma unor greşeli grosolane, chiar mirându-ne că am fost capabili de aşa ceva. Eu, unul, am fost prost de multe ori, dar nu-mi pare rău. Am învăţat multe din propria-mi prostie.
(mai mult…)

Citeste tot

Ceafa la gratar si globalizarea

Am avut recent inca o dovada ca romanul (sau doar cel de o anumita „calitate”) se naste invatat si suficient. Greu il scoti din ale lui, mai ales in cele ale burtii.
Am fost acum cateva zile, invitat de patron (care este si bucatar), in vizita la o carciumioara tipica de cartier, cu mancare simpla, fara mari pretentii de rafinament, dar bine gatita. Localul era renovat relativ recent, asa ca arata bine. Era ora 17:00, iar carciuma era pe trei-sferturi goala. 
(mai mult…)

Citeste tot