fattoush | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata Fattoush

Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de preparate numite “fatta”, ce contin ca ingredient de baza paine veche de cateva zile. Salata Fattoush contine bucati de lipie (paine de tip “pitta”) si diferite legume si frunzoase.
Salata Fattoush
(mai mult…)

Citeste tot

Bun şi ieftin!

Ali Baba
Restaurant cu specific arăbesc
Sos. Mihai Bravu, Nr.213, Piata Muncii, Bucuresti

După experienţa nereuşită de la Harbin am stat potolit câteva săptămâni, ca să mi se şteargă din memorie amintirile neplăcute. Chestia aia cu gândacul pe perete m-a chinuit chiar câteva zile bune. Spiritul de aventură însă nu mi-a dat pace şi, aşa îmboldit, am reuşit, în sfârşit, să mă adun şi să fac o vizită la un alt restaurant despre care auzisem numai de bine. M-am dus plin de speranţe, încurajat cu gândul că nu pot da două chixuri la rând. Aşa am purces către Piaţa Muncii, într-o duminică semi-însorită (15 noiembrie 2009).
(mai mult…)

Citeste tot

Bucataria libaneza

Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei. Bucataria libaneza este, poate, cea mai interesanta dintre toate… se spune chiar ca singurul lucru care ii uneste pe libanezi este mancarea, toate celelalte dezbinandu-i. Tragandu-si radacinile din bucatariile araba, franceza si italiana si influentata in ultimul timp de cea japoneze, chinezeasca si thailandeza, arta culinara libaneza se ridica la cel mai inalt standard. Ea imbina sofisticarea si subtilitatea bucatariilor europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu si Indepartat.
(mai mult…)

Citeste tot