Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fenicul

Curry de naut cu baghar

Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]

6 Comentarii

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]

Kachumber – salata indiana

Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]

18 Comentarii

Osso buco alla milanese – rasol de vitel

Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]

2 Comentarii

A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013

A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]

Peste cu fenicul si schinduf

Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]

3 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]

4 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]

41 Comentariu

Piept de rata cu cartofi noi si fructe uscate

Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta [...]

26 Comentariu

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]

14 Comentarii

Pudra de Colombo – arome caraibiene

Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]

4 Comentarii

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]

14 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]

8 Comentarii

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]

6 Comentarii

Dorada cu fenicul

Iarna in Bucuresti este un anotimp trist si murdar; ma face constant sa-mi doresc sa [...]

6 Comentarii

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]

6 Comentarii

Cuscus farfoucha

In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]

3 Comentarii

Panch phoron – cinci arome indiene

Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]

11 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

26 Comentariu

Curry de cartofi

Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]

2 Comentarii

Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale

Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]

5 Comentarii

Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori

Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]

8 Comentarii

Cititorii si cautarile lor

Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi [...]

4 Comentarii

Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii

Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]

10 Comentarii

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]

2 Comentarii

Sub semnul lui Ganesha

Haveli, restaurant indian Str. Episcopul Radu nr. 3, Bucuresti Restaurantele indiene sunt o incontestabila pata [...]

8 Comentarii

Corsarul din Mediterana – FENICULUL (Foeniculum vulgare)

  Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]

8 Comentarii

Salata de pui cu fenicul

Dressing-ul poate fi preparat in avans (chiar cu 3 zile inainte) si adaugat la salata [...]

3 Comentarii

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]

12 Comentarii

Amestec chinezesc “5 arome”

5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]

14 Comentarii

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]

14 Comentarii