blog de Gastronomie
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]
18 Comentarii
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
2 Comentarii
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
3 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
4 Comentarii
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta [...]
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
14 Comentarii
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
8 Comentarii
Aminteam într-o reteta de acum cateva zile de existenta unui amestec de mirodenii curry, în [...]
Iarna in Bucuresti este un anotimp trist si murdar; ma face constant sa-mi doresc sa [...]
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
Va propun astazi sa discutam despre un alt amestec de condimente destul de bine cunoscut [...]
11 Comentarii
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
12 Comentarii
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Este servit ca garnitura, sau ca gustare, in acest din urma caz fiind de obicei [...]
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
5 Comentarii
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi [...]
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Haveli, restaurant indian Str. Episcopul Radu nr. 3, Bucuresti Restaurantele indiene sunt o incontestabila pata [...]
Corsar suna mai aventuros si mai romantic, de aceea l-am preferat in titlu, dar, [...]
Dressing-ul poate fi preparat in avans (chiar cu 3 zile inainte) si adaugat la salata [...]
Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]