fetica | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta de inspiratie franceza, dar care se gateste asemanator, sau doar cu mici deosebiri, in multe alte locuri din lumea occidentala.
Pulpe de iepure cu sos de masline
Preparatul este unul plin de gust. Iepurele are gustul sau caracteristic, iar rosiile si maslinele, ajutate putin de ierburile aromate, ii tim piept cu brio, echilibrandu-l si formand impreuna un tot delicios, in acelasi timp robust si rafinat.
(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati un muschiulet de porc, dar ca explorare culinara este o experianta care merita facuta.
Carnea este bine pusa in evidenta de sosul dulceag-picant si de salata proaspata si acrisoara. Delicatul piure de telina da o nota rafinata si actioneaza ca element de legatura intre celelalte componente.
Porc cu coulis de capsuni si piure de telina
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT la evenimentul culinar cu tema “Ziua in care vin capsunile”.
(mai mult…)

Citeste tot

Foarte pe scurt despre salatele verzi

Voi începe acest mic articol încercând să clarific unele lucruri legate de terminologie. Din păcate, în limba noastră, folosim acelaşi cuvând, „salată”, pentru a denumi atât un preparat culinar extrem de versatil, ce poate fi preparat în mii de variante, cât şi o categorie de plante comestibile în stare crudă, cu frunze de diverse culori, dar mai ales verzi, numite şi lăptuci. Uneori, lăptucile, împreună cu alte plante ale căror frunze sunt folosite la prepararea de salate verzi, sunt numite şi „frunzoase”.
(mai mult…)

Citeste tot