Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fistic
Chec de iaurt
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...
4 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
Dukka – amestec egiptean pentru asezonare
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand...
15 Comentarii
Salata de andive cu seminte
Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta...
11 Comentarii
Korma de pui cu fistic
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry...
26 Comentariu
Orez cu lapte, miere si fistic
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi...
Oparirea pe întelesul tuturor
Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa...
2 Comentarii
Pui umplut cu fructe si fistic
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...
8 Comentarii