Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fistic

Chec de iaurt

Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are [...]

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]

4 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]

2 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]

5 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]

15 Comentarii

Salata de andive cu seminte

Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta [...]

11 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]

26 Comentariu

Orez cu lapte, miere si fistic

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]

Oparirea pe întelesul tuturor

Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa [...]

2 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat [...]

8 Comentarii