Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fistic

Chec de iaurt

Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...

4 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...

2 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu...

5 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand...

15 Comentarii

Salata de andive cu seminte

Va propun astazi o reteta care se prepara in mai putin de 10 minute, excelenta...

11 Comentarii

Korma de pui cu fistic

Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry...

26 Comentariu

Orez cu lapte, miere si fistic

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi...

Oparirea pe întelesul tuturor

Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa...

2 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...

8 Comentarii