floarea-soarelui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

De-ale globalizării

Am auzit foarte des afirmația că trebuie musai să mănânci produse locale, fiindcă toate ființele ce împart un terroir, vibrează cumva pe aceeași lungime de undă. Adica apa, pâinea, legumele, vinul, animalele și toate celelalte alimente au ceva în comun care face ca asocierea lor în farfuria noastră să fie gustoasă și benefică.
Mulți prieteni și cunoștințe mă bat la cap cu asta. Unii dintre ei chiar bloggeri culinari, și nu din ăia începători și naivi, alții sunt medici… deci, în general, persoane cu scaun la cap.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – Maya (2)

Porumbul, cel mai important aliment pentru azteci, era secondat de dovleci, fasole şi ardei iuţi. Porumbul, dovlecii şi fasolea sunt numiţi, în America de Nord, „cele trei surori”; incorporate în dietă aceste alimente se completează unul pe celălalt, aducând împreună nutrienţii necesari organismului.Porumb - sursa fotoȘ wakinguponturtleisland.blogspot.com
(mai mult…)

Citeste tot