foi de dafin | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Castraveciori murati de vara

Castraveciori murati de vara
In curand vine caldura cu adevarat si ne vom putea rasfata cu niste castraveciori murati de vara. Eu va dau reteta din timp, ca sa aveti vreme sa va pregatiti toate cele.
Este o retea pe care o am de la mama. Nu am apucat pana acum sa vorbesc despre mama, vreau sa spun doar atat: este cea mai extraordinara bucatareasa pe care am cunoscut-o. Gateste romaneste si foarte traditional, nu experimenteaza si nu este foarte creativa, dar are maini de aur. Totul iese exact cum trebuie, arata exceptional, iar gustul este divin. Mi-as dori sa gatesc vreodata macar pe jumatate atat de bine.
(mai mult…)

Citeste tot

Lamai murate in stil marocan

Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, pana acum, nu l-am vazut vreodata. Se prepara insa usor si este, se pare, extrem de deosebit ca gust si aroma, asa ca merita, cu siguranta, incercat.
Lamaile murate sunt un ingredient comun mai ales in bucataria marocana, dar si in alte bucatarii influentate de cea araba. Marocanii folosesc aceste lamai pentru a da gust si aroma taginelor. Tagina este, deopotriva, numele unui vas cu forma caracteristica, ca si numele unui fel de mancare preparat in acest vas. Dar, despre tagine, vom vorbi alta data; sa revenim la lamaile noastre. Mancarea marocana nu ar fi ceea ce este fara acest ingredient, care, din cate stiu, nici nu poate fi substituit decat cu… el insusi.
(mai mult…)

Citeste tot