fond de legume | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor de mare. Sosul are personalitate si este placut aromat de la telina, ceapa, usturoi, boia si dafin, iar varianta propusa de mine are un gust bogat si „adanc”, datorita pastei de rosii si fondului de buna calitate.

(mai mult…)

Citeste tot

Risotto cu legume

Aceasta reteta are si varianta video.

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un orez special, cu bob scurt, iar textura corecta a preparatului este una cremoasa si matasoasa, boabele de orez ramanand totusi separate si putin al dente.


(mai mult…)

Citeste tot

Risotto cu caise si nuci

Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua varianta de risotto, care poate fi preparat oricand, de fapt, mai ales toamna tarziu si iarna, caci foloseste nuci si fructe uscate. Lactovegetarienii, sunt sigur, il vor aprecia; de vegetarieni nu sunt deloc sigur, caci daca elimini untul si Parmesanul, reteta isi pierde mult din farmec.

(mai mult…)

Citeste tot