Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fond
Supa de usturoi cu masline
Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul....
13 Comentarii
Cum se prepara supele limpezi (2)
În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva...
2 Comentarii
Cum se prepara supele limpezi (1)
Supe limpezi din zeama de carne Fiecare cultura culinara are propriul sau repertoriu de supe,...
1 Comentariu
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...
6 Comentarii
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...
9 Comentarii
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...
16 Comentarii
Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...
24 Comentariu
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...
8 Comentarii
Risotto cu creveti si mazare
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau...
6 Comentarii
Piept de rata cu sos de portocale
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...
13 Comentarii
Pe scurt despre sosul Velouté
Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb...
28 Comentariu
Posarea pe întelesul tuturor
Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte,...
6 Comentarii
Pui cu salata de cuscus
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare....
3 Comentarii