Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fond

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul. [...]

13 Comentarii

Cum se prepara supele limpezi (2)

În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva [...]

2 Comentarii

Cum se prepara supele limpezi (1)

Supe limpezi din zeama de carne Fiecare cultura culinara are propriul sau repertoriu de supe, [...]

1 Comentariu

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]

6 Comentarii

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]

9 Comentarii

Risotto cu curcan si scortisoara

Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog [...]

16 Comentarii

Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi

Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat [...]

24 Comentariu

Tocana de vita cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte [...]

6 Comentarii

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]

8 Comentarii

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]

6 Comentarii

Piept de rata cu sos de portocale

Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb [...]

28 Comentariu

Posarea pe întelesul tuturor

Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte, [...]

6 Comentarii

Pui cu salata de cuscus

Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]

3 Comentarii