Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fond

Supa de usturoi cu masline

Nu ca acum ar fi cazul… am vrut doar sa clarific relatia mea cu usturoiul....

13 Comentarii

Cum se prepara supele limpezi (2)

În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva...

2 Comentarii

Cum se prepara supele limpezi (1)

Supe limpezi din zeama de carne Fiecare cultura culinara are propriul sau repertoriu de supe,...

1 Comentariu

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...

6 Comentarii

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...

9 Comentarii

Risotto cu curcan si scortisoara

Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...

16 Comentarii

Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi

Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...

24 Comentariu

Tocana de vita cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte...

6 Comentarii

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...

8 Comentarii

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau...

6 Comentarii

Piept de rata cu sos de portocale

Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...

13 Comentarii

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca si Béchamel, preparat din rantas, dar cu adaus de fond alb...

28 Comentariu

Posarea pe întelesul tuturor

Este o metoda culinara prin care alimentele se gatesc în lichid, în general apa, lapte,...

6 Comentarii

Pui cu salata de cuscus

Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare....

3 Comentarii