fromage frais | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care mi s-au parut foarte simpatice si interesante, niste cochilii mari cam cat pumnul unui copil. Marimea face ca aceste paste sa fie potrivite pentru tot felul de umpluturi, iar varianta aceasta de reteta este doar una dintre multiplele posibilitati. In ultimele luni am vazut conchiglione 102 si in hipermarketurile noastre, mai ales in Cora, asa ca ne sunt oricand la indemana.

(mai mult…)

Citeste tot

Spread aromatizat cu busuioc

“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase si pastele care se pot tartina, adica se pot intinde pe felii de paine, chipsuri, crutoane, biscuiti, lipii, chifle, briose etc. Il folosesc si eu, cam cu reticenta, in lipsa unui termen romanesc adecvat. Sau poate exista, dar nu mi-a venit mie in minte.

Pasta pe care v-o propun este cu adevarat deosebita: aromata, gustoasa, cremoasa si, datorita unui mic adaus de seminte, crocanta. Este excelenta ca gustare si merge foarte bine cu un vin alb, sec si usor, sau cu sampanie.
(mai mult…)

Citeste tot

Crema de branza aromata cu trufe

Servita pe biscuiti crocanti, sau pe toasturi ori crutoane, aceasta crema este o gustare deosebit de rafinata, delicioasa si aromata. M-am gandit ca nu v-ar strica o reteta foarte simpla, dar care va usureaza viata atunci cand va vin la masa prietenii, ori familia.

Poate fi pregatita in avans si este excelenta pentru a va intampina musafirii. Le puteti astfel da ceva de rontait pana sunteti gata cu celelalte preparate.
(mai mult…)

Citeste tot