Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fructe de mare

Mic concediu Sicilian (2)

Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate [...]

4 Comentarii

Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu [...]

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]

2 Comentarii

Creveti in stil asiatic

Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]

2 Comentarii

Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (3)

Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia [...]

2 Comentarii

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu [...]

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina, [...]

2 Comentarii

Somon si creveti cu sos de calmari

Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]

2 Comentarii

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (1)

De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]

4 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]

2 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]

4 Comentarii

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]

2 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]

A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei [...]

1 Comentariu

A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013

A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]

Creveti cu pesto citric

Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de [...]

Vineri “la Mansarda”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013

Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris, [...]

A fost "Sunday Grilling" – 24 martie 2013

Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al [...]

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]

6 Comentarii

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata [...]

9 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]

6 Comentarii

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]

8 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]

2 Comentarii

Creveti cu unt-gremolata si orez integral

Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]

3 Comentarii

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o [...]

2 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]

2 Comentarii

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de [...]

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]

17 Comentarii

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam [...]

9 Comentarii

Rapid, delicios si sanatos

Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca [...]

11 Comentarii

A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl [...]

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]

7 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]

4 Comentarii

Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti

Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam [...]

8 Comentarii

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce [...]

13 Comentarii

Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012

Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din [...]

8 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]

6 Comentarii

Jurnal milanez (3)

Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]

Salata de paste cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele [...]

5 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele [...]

6 Comentarii