Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fructe de mare
Mic concediu Sicilian (2)
Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate...
4 Comentarii
Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”
Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu...
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor...
2 Comentarii
Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (3)
Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia...
2 Comentarii
Escala în Caraibe
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...
2 Comentarii
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...
2 Comentarii
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (1)
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor...
4 Comentarii
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...
4 Comentarii
Creveti cu sos picant de rosii
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...
2 Comentarii
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013
În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei...
1 Comentariu
A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate...
Creveti cu pesto citric
Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de...
Vineri “la Mansarda”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013
Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris,...
A fost "Sunday Grilling" – 24 martie 2013
Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al...
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii
Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...
9 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
Creveti cu unt-gremolata si orez integral
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...
3 Comentarii
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Pui de caracatita in vin rosu
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...
9 Comentarii
Rapid, delicios si sanatos
Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca...
11 Comentarii
A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012
Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl...
8 Comentarii
Fotografii de pe papamond (37)
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...
7 Comentarii
Curry indonezian de creveti
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...
4 Comentarii
Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti
Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam...
8 Comentarii
A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012
Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce...
13 Comentarii
Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012
Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din...
8 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...
6 Comentarii
Jurnal milanez (3)
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala...
23 Comentariu
Salata de paste cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele...
5 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...
6 Comentarii
Creveti cu salsa
Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa...
6 Comentarii
Chowder cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...
14 Comentarii
Pe scurt despre kimchi – partea 2
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...
23 Comentariu
Cat de proaspata sa ne fie mancarea?
Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...
12 Comentarii
Un concediu noroKOS – partea 5
Avanpremiera pentru Bodrum Revin – amintirile, bata-le vina! – la concediul din anul trecut. Chiar...
14 Comentarii
Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti
Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...
12 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....
20 Comentariu
Ce categorie de preparate preferati sa gatiti?
Ehei, greu cu preferintele astea… Acest sondaj de opinie a ramas cel mai mult timp...
12 Comentarii
Fructe de mare – Un mic ABC al fructelor de mare
Fructe de mare – ce trebuie sa stii despre ele Fructe de mare – Ce...
39 Comentariu
Ce sunt fructele de mare?
Acest termen a început sa fie folosit pe scara larga si la noi abia în...
65 Comentariu
Scoici cu lapte de cocos si menta
Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum...
Ce fel de carne preferati? – Rezultate finale
Iata ca am mai încheiat un sondaj de opinie, cu o tema destul de interesanta....
2 Comentarii
¡Hola, Barcelona! – partea 4
“Sailor” – un mic paradis al fructelor de mare Cand coborati pe Rambla, pana la...
8 Comentarii
Paella – versatila si gustoasa
Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella...
9 Comentarii