Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fructe de mare

Mic concediu Sicilian (2)

Palermo, Catania si alte orase siciliene sunt vestite pentru pietele alimentare în aer liber. Toate...

4 Comentarii

Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu...

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...

2 Comentarii

Creveti in stil asiatic

Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor...

2 Comentarii

Între Occident si Orient – scurt sejur la Istanbul (3)

Balik Pazari – Piata de peste Istoria spune ca turcii otomani au aparut în Asia...

2 Comentarii

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...

2 Comentarii

Somon si creveti cu sos de calmari

Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...

2 Comentarii

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (1)

De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor...

4 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...

2 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...

4 Comentarii

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...

2 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...

A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei...

1 Comentariu

A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013

A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate...

Creveti cu pesto citric

Imi este dor de soare, dor de caldura, dor de mare… dor de fructe de...

Vineri “la Mansarda”: Fructe de mare – 12 aprilie 2013

Evenimentele din (aproape) fiecare vineri, de “La mansarda”, la deja obisnuita adresa din strada Paris,...

A fost "Sunday Grilling" – 24 martie 2013

Duminica trecuta, pe o vreme rece si cam neprietenoasa, am sustinut ca amfitrion cel de-al...

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...

6 Comentarii

Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi

Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...

9 Comentarii

Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez

Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...

6 Comentarii

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...

8 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...

2 Comentarii

Creveti cu unt-gremolata si orez integral

Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si...

3 Comentarii

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...

2 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...

2 Comentarii

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...

9 Comentarii

Rapid, delicios si sanatos

Am o veste buna pentru cei care iubesc pestele si fructele de mare. Nu ca...

11 Comentarii

A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl...

8 Comentarii

Fotografii de pe papamond (37)

Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am...

7 Comentarii

Curry indonezian de creveti

Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier),...

4 Comentarii

Creveti cu rosii uscate, ardei iuti si cartofi copti

Nu am mai postat de cateva saptamani nicio reteta cu creveti si mi s-a cam...

8 Comentarii

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce...

13 Comentarii

Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012

Va poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînteles tot la Casa „Mara” din...

8 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...

6 Comentarii

Jurnal milanez (3)

Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala...

23 Comentariu

Salata de paste cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele...

5 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)

În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...

6 Comentarii

Creveti la gratar cu paste si sos picant

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sper ca aceasta...

8 Comentarii

Creveti cu salsa

Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa...

6 Comentarii

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...

14 Comentarii

Pe scurt despre kimchi – partea 2

În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...

23 Comentariu

Cat de proaspata sa ne fie mancarea?

Am dat intamplator peste cateva filmulete pe youtube. Va prezint doar trei dintre ele, dar...

12 Comentarii

Un concediu noroKOS – partea 5

Avanpremiera pentru Bodrum Revin – amintirile, bata-le vina! – la concediul din anul trecut. Chiar...

14 Comentarii

Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti

Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...

12 Comentarii

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....

20 Comentariu

Ce categorie de preparate preferati sa gatiti?

Ehei, greu cu preferintele astea… Acest sondaj de opinie a ramas cel mai mult timp...

12 Comentarii

Fructe de mare – Un mic ABC al fructelor de mare

Fructe de mare – ce trebuie sa stii despre ele Fructe de mare – Ce...

39 Comentariu

Ce sunt fructele de mare?

Acest termen a început sa fie folosit pe scara larga si la noi abia în...

65 Comentariu

Scoici cu lapte de cocos si menta

Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum...

Ce fel de carne preferati? – Rezultate finale

Iata ca am mai încheiat un sondaj de opinie, cu o tema destul de interesanta....

2 Comentarii

¡Hola, Barcelona! – partea 4

“Sailor” – un mic paradis al fructelor de mare Cand coborati pe Rambla, pana la...

8 Comentarii

Paella – versatila si gustoasa

Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella...

9 Comentarii