fructe exotice | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Berile stil „Belgian Pale Ale”

Cel mai vândut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca preţ şi, cel mai adesea, uşor de înţeles. După mine, aparent nu are o profunzime şi o complexitate care să pună în dificultate consumatorul mediu. Pare o bere uşoară, care se bea rapid, rece, răcoritoare şi plăcută atunci când vremea este călduroasă, dar uneori poate fi delicată, proaspătă şi rafinată, un adevărat regal.

Popularitatea berilor pilsner a fost atât de mare şi s-a răspândit atât de rapid, încât acestea pot fi comparate cu o armată invadatoare care pârjoleşte totul înaintea sa. Pe unde au trecut pilsnerele, berile locale s-au cufundat în uitare, sau măcar au regresat puternic.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui jamaican cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video

Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata de fructe exotice. Pe unele am avut ocazia sa le gust deja, in special in calatorii, pe multe altele abia incep sa le descopar. Le degust crude, dar si gatite, bucataria jamaicana fiind una dintre cele care le foloseste din plin.

Va propun o reteta pe baza de carne de pui, gatita cu o garnitura de fructe exotice condimentate. Nu este doar inedita si plina de culoare, ci exceleaza si la capitolul aroma-gust.
(mai mult…)

Citeste tot

Sorbet de kiwi cu ghimbir

Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, asa ca astazi ne ocupam de el. Sorbetul este un fel de inghetata pe baza de piure, sau suc de fructe. Din punctul meu de vedere este mai sanatos decat o inghetata obisnuita, caci nu contine niciun fel de grasimi. Macar stiu sigur ca folosesc fructe proaspete si dozez zaharul dupa cum imi cade mie bine.

Acest sorbet este incredibil de racoritor, datorită ghimbirului, care aduce si o usoara nuanta picanta, absolut deosebita.
(mai mult…)

Citeste tot

Cumparatori prosti si distribuitori destepti

Eram acum cateva zile in Cora, nu mai stiu ce cautam, dar ma invarteam pe langa rafturile cu orez. Erau nu stiu cate feluri: cu bob scurt, mediu, lung, alb, brun, salbatic, amestec, prefiert, thailandez, indian, pentru risotto etc.
Langa mine, o mama cu fiica. Prima, pe la 40 de ani, cea mica nu avea mai mult de 16-17. Mama statea sprijinita in caruciorul cu cumparaturi, pustoaica se agita pe langa rafturi.
(mai mult…)

Citeste tot