frunze de schinduf | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pyaz ke pakore

Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine indiene, ele s-au raspandit in intreaga Asie de sud. Denumirea “pakora” provine din sanscrita, “pakvavata”, un cuvant compus, in care “pakva” inseamna “gatit”, iar “vataka” denumeste un fel de crochete din linte, prajite in ghee (unt clarificat).

Sunt convins ca acesti bulgarasi de ceapa crocanta si picanta va vor merge la suflet. Sunt o gustare excelenta si merg foarte bine cu un chutney picant si o bere rece.
Pyaz ke pakore
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate bucătăriei indiene. El se referă la alimentele specifice acestei culturi culinare, şi deşi s-ar fi putut uşor scrie o carte întreagă pe acest subiect, şi încă una groasă, îl veţi găsi aici tratat pe scurt, pentru că multe dintre aceste ingrediente au fost deja descrise pe blog, iar altele le vor urma în curând.
(mai mult…)

Citeste tot