Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: fulgi de ardei iute

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi „Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult...

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta...

1 Comentariu

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul...

2 Comentarii

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...

7 Comentarii

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar...

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea...

4 Comentarii

Carnati in stil chorizo

Aceasta reteta are si varianta video. “Chorizo” sau “chouriço” este un termen provenit din Peninsula...

6 Comentarii

Smochine cu branza albastra

Un preparat culinar mai simplu ca acesta este greu de imaginat, caci se pregateste in...

2 Comentarii

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...

2 Comentarii

Creveti cu sos picant de rosii

O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de...

2 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....

9 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

4 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...

9 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...

10 Comentarii

Fettuccine cu unt si Parmesan

Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca...

11 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...

8 Comentarii

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Omleta cu trufe

Iata din nou o reteta banala la prima vedere: cine nu stie sa faca o...

22 Comentariu

Ochiuri cu trufe

Iata o reteta neinteresanta la prima vedere: cine nu stie sa faca ochiuri? Reteta aceasta,...

16 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Degustare la "The Harbour"

Aseara am fost ocupat în calitate de producator de condimente. Probabil ca în acest moment...

4 Comentarii

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de...

45 Comentariu