fusilli | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Paste cu pesto

Aceasta reteta are si varianta video.

Pastele merg foarte bine cu gustul si aroma delicata a sosului pesto. Reteta de fata foloseste doua variante de sos pesto, cu busuioc si cu rosii uscate la soare. Ambele variante sunt adaptate la ceea ce se gaseste mai usor pe piata noastra si la puterea de cumparare a majoritatii populatiei, caci am folosit nuca in locul semintelor de pin si rosiile proaspete in locul celor uscate la soare, ambele ingrediente inlocuite fiind mai scumpe si mai greu disponibile.


(mai mult…)

Citeste tot

Tipuri de paste italieneşti

Cred că un titlu mai bun ar fi fost „Tipuri de paste în stil italian”, căci astăzi astfel de paste se fabrică în lumea întreagă, chiar de către ţări care nu au o tradiţie deosebită în acest domeniu. Pastele italieneşti sunt, totuşi, cele mai bune. Se găsesc peste tot, au cel mai bun raport preţ-calitate şi nu te dezamăgesc niciodată.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu fusilli si pesto

Somon cu fusilli si pesto
Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si acizi grasi sanatosi, de tip omega 3, iar pastele contin carbohidrati cu amidon si fibre. Gustul este delicios, iar aroma de busuioc este deosebita.
Pastele din grau se pot inlocui cu paste din orez (exista pe piata fusilli produse de “Riso Scotti”, din orez) asa ca reteta poate fi savurata si de cei cu intoleranta la gluten.
(mai mult…)

Citeste tot