blog de Gastronomie
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]
5 Comentarii
Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
3 Comentarii
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Continuu astazi articolul dedicat istoriei termenului “curry” cu cea de-a doua si ultima sa parte, [...]
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
14 Comentarii
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile [...]
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de [...]
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]
9 Comentarii
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, [...]
12 Comentarii
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]
Ţin minte si acum momentul cand am gustat prima data mancare indiana. Eram în Hong [...]
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry [...]
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
2 Comentarii
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]
Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]