Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: garum
Pe scurt despre bucataria catalana (1)
Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este [...]
2 Comentarii
iun.
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]
Pe scurt despre garum (2)
Garum – Istoric Grecii au fost primii europeni care au fabricat garum pe scara larga [...]
ian.
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]
7 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina, [...]
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (3)
Este de la sine înteles faptul ca un mare oras, o mare capitala a unui [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre prahok
Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]
4 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (1)
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]
24 Comentariu
Sosul de peste – un ingredient magic
Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]
13 Comentarii
feb.