Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: garum

Pe scurt despre bucataria catalana (1)

Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre pissalat

Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta, [...]

Pe scurt despre garum (2)

Garum – Istoric Grecii au fost primii europeni care au fabricat garum pe scara larga [...]

Pe scurt despre garum (1)

Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]

7 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina, [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (3)

Este de la sine înteles faptul ca un mare oras, o mare capitala a unui [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre prahok

Bucataria cambodgiana este, din pacate, extrem de putin cunoscuta. Poate fi caracterizata prin amestecuri subtile [...]

4 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (1)

Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]

Sosul de peste – un ingredient magic

Am spart, nu cu mult timp in urma, o sticluta cu sos de peste. Mi-a [...]

13 Comentarii