blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
6 Comentarii
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul [...]
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe [...]
9 Comentarii
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom [...]
5 Comentarii
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
10 Comentarii
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci [...]
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de [...]
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Untul este (alaturi de carnea de porc, oua, untura, seu, ulei de mustar, ulei de [...]
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]
17 Comentarii
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti [...]
15 Comentarii
Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de [...]
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia [...]
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]