Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ghee

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...

8 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (13)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (12)

Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...

9 Comentarii

La masa cu stramosii – India (11)

În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (10)

Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom...

5 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (4)

În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...

12 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...

10 Comentarii

Pilaf cu sofran si ciuperci

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu...

5 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...

10 Comentarii

Jeera Murgh – Pui cu chimion

Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...

6 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...

11 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...

6 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...

21 Comentariu

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...

7 Comentarii

Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...

21 Comentariu

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...

8 Comentarii

Pui „Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...

24 Comentariu

Pe urmele untului – partea 1

Untul este (alaturi de carnea de porc, oua, untura, seu, ulei de mustar, ulei de...

26 Comentariu

Gulab jamun

Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...

17 Comentarii

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...

12 Comentarii

Pe scurt despre bucataria mogula

Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti...

15 Comentarii

Pe scurt despre ghee

Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de...

8 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust „rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul...

11 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca...

32 Comentariu

Orez Basmati cu curcuma

Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia...

6 Comentarii

Curry – nestemata bucatariei indiene

Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu...

10 Comentarii