Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ghee
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (13)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, bucatariile regionale din vestul si centru-estul...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (12)
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...
9 Comentarii
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (10)
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom...
5 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (4)
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....
10 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Pilaf cu sofran si ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...
4 Comentarii
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...
10 Comentarii
Jeera Murgh – Pui cu chimion
Desi chimionul crud are o aroma oarecum chimica (cel putin eu asa o simt), atunci...
6 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...
11 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...
6 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...
21 Comentariu
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...
7 Comentarii
Supa picanta de pui cu ciuperci
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...
21 Comentariu
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in...
8 Comentarii
Pui „Do piaza”
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...
24 Comentariu
Pe urmele untului – partea 1
Untul este (alaturi de carnea de porc, oua, untura, seu, ulei de mustar, ulei de...
26 Comentariu
Gulab jamun
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...
17 Comentarii
Daal shorba
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...
12 Comentarii
Pe scurt despre bucataria mogula
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti...
15 Comentarii
Pe scurt despre ghee
Ghee este un termen ce denumeste un tip de unt clarificat, originar din Asia de...
8 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust „rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul...
11 Comentarii
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca...
32 Comentariu
Orez Basmati cu curcuma
Orez Basmati cu curcuma – reteta din bucataria indiana Reteta de fata va da ocazia...
6 Comentarii
Curry – nestemata bucatariei indiene
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu...
10 Comentarii