ghimbir murat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a surprins placut gustul carnii. Avea ceva deosebit, un accent fin si usor dulceag, foarte placut. Am intrebat si mi s-a raspuns ca „de vina” este marinarea in lapte de cocos si miere. M-am prins ca gustul deosebit provenea de la ingredientele caramelizate la suprafata carnii. Am conceput atunci propria mea varianta de reteta condimentand marinada dupa gustul meu; adica am adaugat o nota picanta si una sarata, exact asa cum mi-am amintit gustul simtit atunci, in Phnom Penh.

In principiu reteta se prepara pe gratar, cel mai bine pe unul cu carbuni. Eu am ales sa o prepar sub grill (stiti dvs., acea rezistenta electrica din “tavanul” cuptorului), metoda care mi se pare mai simpla si mai putin generatoare de fum.
(mai mult…)

Citeste tot

Yakitori

Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele de carne, sau organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sare si suc de lamaie, sau cu sos numit „tare” (preparat din sake, mirin sos de soia si zahar).

(mai mult…)

Citeste tot

Creveti crocanti cu susan

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, care ofera un antreu gustos si crocant. Crevetii se pot servi inmuiati intr-un castronel cu sos iute, pe piata gasindu-se atat sosuri de ardei iute picante, cat si dulci. Cel mai potrivit ar fi sosul thailandez pentru fructe de mare, care se gaseste in supermarketuri.

  (mai mult…)

Citeste tot