Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ghimbir

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]

2 Comentarii

Vita cu usturoi in stil chinezesc

Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]

2 Comentarii

Pui cu lotus

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]

2 Comentarii

Jeleu de migdale cu sos de ghimbir

Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar [...]

2 Comentarii

San bei ji

San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]

Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez

Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]

4 Comentarii

Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt [...]

2 Comentarii

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]

3 Comentarii

Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene

În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]

10 Comentarii

Bumbu dasar merah – Bumbu rosu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]

Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]

Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine

In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]

2 Comentarii

Bumbu dasar putih – Bumbu alb

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]

4 Comentarii

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]

4 Comentarii

Prajele de pui cu Grana Padano

Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]

Serunding daging – Puf de carne

Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]

17 Comentarii

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]

14 Comentarii

Cà ri gà – Curry vietnamez de pui cu cartofi dulci

Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]

10 Comentarii

Creveti cu usturoi, gatiti in aburi

Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]

4 Comentarii

Sambal Udang – Creveti cu sos de ardei iuti

De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]

4 Comentarii

Cucur udang – “Prajele” de creveti

Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]

8 Comentarii

Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia

Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]

2 Comentarii

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]

6 Comentarii

Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune

Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]

4 Comentarii

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]

Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan

Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre sosul guai wei

Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]

2 Comentarii

Goong pad khing – Creveti cu ghimbir

Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre Yu Xiang

Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]

16 Comentarii

Pasta de ardei iute

Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]

11 Comentarii

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]

9 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Carnati in stil thailandez

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]

2 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Pui cu legume si mult ghimbir

Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]

4 Comentarii

Creveti in stil asiatic

Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]

6 Comentarii

Salata de creveti cu orez si legume

Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]

6 Comentarii

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]

8 Comentarii