Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ghimbir
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
apr.
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
2 Comentarii
iul.
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
2 Comentarii
iul.
Jeleu de migdale cu sos de ghimbir
Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar [...]
2 Comentarii
iul.
San bei ji
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]
iul.
Salata de pui si creveti, cu mango si taitei de orez
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]
4 Comentarii
mai
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt [...]
2 Comentarii
apr.
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
ian.
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
ian.
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
ian.
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
dec.
Somon cu lapte de cocos si orez Jasmine
In aceasta reteta de inspiratie thailandeza, somonul este gatit prin posare intr-un lichid aromat (un [...]
2 Comentarii
dec.
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
2 Comentarii
dec.
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
4 Comentarii
dec.
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
dec.
Prajele de pui cu Grana Padano
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din [...]
dec.
Serunding daging – Puf de carne
Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]
17 Comentarii
nov.
Curry de vita cu sambal terasi
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
nov.
Cà ri gà – Curry vietnamez de pui cu cartofi dulci
Va propun o varianta, cosmetizata putin dupa propriile mele preferinte, de curry vietnamez. Este unul [...]
10 Comentarii
nov.
Creveti cu usturoi, gatiti in aburi
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]
4 Comentarii
nov.
Sambal Udang – Creveti cu sos de ardei iuti
De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]
4 Comentarii
oct.
Cucur udang – “Prajele” de creveti
Desi in malaeziana acest preparat are un nume nu tocmai apetisant, este usor de facut, [...]
8 Comentarii
oct.
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
2 Comentarii
oct.
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
oct.
Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]
4 Comentarii
oct.
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera [...]
oct.
Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]
8 Comentarii
sept.
Pe scurt despre sosul guai wei
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
2 Comentarii
Goong pad khing – Creveti cu ghimbir
Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, [...]
4 Comentarii
sept.
Pe scurt despre Yu Xiang
Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucatariei din Szechuan (sau Sichuan), [...]
16 Comentarii
Pasta de ardei iute
Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]
11 Comentarii
aug.
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
aug.
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
iul.
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
mai
Carnati in stil thailandez
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
2 Comentarii
mart.
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
feb.
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
feb.
Curry de pui cu dovleac
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
4 Comentarii
ian.
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
2 Comentarii
nov.
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
nov.
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
6 Comentarii
oct.
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
oct.
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
6 Comentarii
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
8 Comentarii