ghimbir | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, in asa fel incat sa absoarba aromele si gustul condimentelor, dar in acelasi timp sa-si pastreze textura ferma. Condimentele sunt folosite in asa fel incat sa nu acopere, ci sa puna in valoare gustul delicat al crevetilor.
Creveti prajiti in sos picant
(more…)

Citeste tot

Am o jucărie nouă: răzătoarea ceramică Kyocera

Dacă ar fi să numesc ustensilele de care un bucătar are neapărată nevoie să fie de foarte bună calitate, aş vorbi doar despre cuţitul de bucătar (vezi aici), de fundul de tocat (vezi aici) şi de o tigaie solidă, cu fundul gros şi cu inerţie termică mare.
Fără orice altceva te poţi descurca în bucătărie, dar fără un cuţit, un fund de tocat şi o tigaie bună este foarte greu. Este clar însă că orice alte ustensile de calitate îţi uşurează mult munca.
(more…)

Citeste tot

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. Preparatul final este delicios, hranitor si sanatos. Se poate gati si cu creveti si pui, sau cu combinatii de porc/pui/creveti.
Saeng wa
Reteta s-a raspandit in ultimii 20 de ani, de cand bucataria thailandeza a inceput sa fie promovata, in restul sud-estului Asiei, Australia si SUA.
(more…)

Citeste tot

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest curry se poate servi ca atare, ca insotitor al preparatelor pe baza de carne, sau alaturi de orez cu bob lung (de preferinta Basmati), fiert.
Curry de ciuperci
(more…)

Citeste tot