ghimbir | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre chana masala

Ori de câte ori este posibil prefer să-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe lângă faptul că tocatul şi pisatul îmi dau o senzaţie de confort şi mă fac să mă simt mai aproape de tradiţiile culinare, şi rezultatul final este mult mai aromat şi mai gustos. Şi amestecurile comerciale sunt de bună calitate, dar este mai distractiv şi mai interesant să mi le prepar singur.
(more…)

Citeste tot

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa anterioara, acesta se refoloseste cu mult succes. Astfel de retete (din categoria “fried rice”) sunt extrem de populare in toata Asia de Sud-Est.

Desi, probabil, nasi goreng este cea mai vestita dintre ele, aceasta varianta thailandeza are toate calitatile necesare ca sa va “imprieteniti” cu ea.
(more…)

Citeste tot

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea populatiei este vegetariana. Aceasta supa de linte, cremoasa si picanta, este originara din provincia Punjab, stat in care clima variaza de la torida la foarte rece. Sa nu va mire asadar cand voi spune ca foarte buna si acum, in clima noastra racoroasa. Servita fierbinte, aceasta supa satioasa va va incanta si va va incalzi.

(more…)

Citeste tot

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in gastronomia din acea zona. Nu este de mirare ca exista multe moduri in care asiaticii refolosesc orezul fiert ramas din ziua anterioara. Unele astfel de retete au aparut si pe acest blog, dintre ele cea mai cunoscuta fiind, probabil, nasi goreng.

Reteta de fata propune o abordare mai deosebita. Aceste bulete refolosesc si ele orezul fiert, dar in alt mod. Buletele rezultate sunt gustoase si crocante si se pot servi ca atare, sau alaturi de un dip aromat si condimentat.
(more…)

Citeste tot

Pasta vindaloo – o mică bijuterie culinară

Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, iar pentru indieni şi sud-est asiatici am o stimă imensă, căci excelează în acest domeniu. Astăzi vă propun o scurtă discuţie despre pasta de condimente “vindaloo”.
Am mai atins acest subiect atunci când am preparat un pui vindaloo. Reiau discuţia ca să vă propun o variantă nouă de pastă de condimente, mai complexă şi, cred eu, mai aromată şi mai gustoasă.
(more…)

Citeste tot

Salata de fructe cu ghimbir

Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. Este o cifra frumoasa, care va creste, bineinteles. Sper ca cele mai multe dintre ele sa va fi placut si mai sper ca dvs. sa fi gatit macar cateva.

Va propun astazi o salata de fructe simpla, racoritoare si sanatoasa. Este foarte cald si cred ca multi dintre dvs. nu aveti chef de gatit, asa ca o astfel de reteta, ca “manopera” putina, ar putea sa va convina. Salata poate fi servita ca mic dejun, pe post de cina usoara si racoroasa, sau ca desert, la masa de pranz.

(more…)

Citeste tot