ghimbir | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Scoici cu lapte de cocos si menta

Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum ocazia sa o faca pornind cu o reteta usoara. Reteta poate fi gatita mai “uscat”, sau mai “in sos”, regland consistenta finala functie de cantitatea de lapte de cocos folosita.

Cei care se tem de un pic de iuteala, pot “umbla” si la cantitatea de ardei iute; o varianta comoda pentru acestia ar fi sa foloseasca 1/2 lingurita de pasta de ardei iuti (se gaseste in mai toate supermarketurile).
(more…)

Citeste tot

Somon cu legume

Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate mica de ulei, la foc iute, amestecand constant. Foloseste cantitati mici de grasimi si timpi scurti de gatit, pastrandu-se astfel nutrientii, culoarea si textura ingredientelor.

Amidonul are rolul de a “sigila” cubuletele de peste, pastrand bucatile suculente si pline de gust. Amestecul “5 arome” da gustul caracteristic acestei retete, influentate de bucataria chinezeasca.
(more…)

Citeste tot

Pui Chandoori

Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu “manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.
(more…)

Citeste tot

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Aşa cum am promis ieri, revin cu reţetele preparate ieri la “Ginger” şi cu câteva amănunte legate de ele. Una dintre aromele “noi şi nu prea” pe care le-am ales a fost amestecul de condimente curry. Este pe piaţă de ani buni, fabricat de diverşi producători şi, ca atare, are diverse culori, arome predominante şi niveluri de condimentare. Amanunte despre curry puteţi găsi aici, este un subiect care îmi este drag şi pe care l-am abordat de mai multe ori, pe blog sau în emisiuni TV.
(more…)

Citeste tot